vineri, septembrie 22, 2023
ȘTIRICol. Valeriu Gheorghiță spune că s-a schimbat pragul imunizării prin vaccin: ...

Col. Valeriu Gheorghiță spune că s-a schimbat pragul imunizării prin vaccin: Este posibil să avem nevoie de un procent mai mare de imunizare decât 70%

Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat că România ar putea avea nevoie de un procent mai mare al populației vaccinate împotriva Covid-19 pentru a atinge imunitatea colectivă. Până acum se spunea că acest procent este de 70%, informează DC News.

„Eu pot să vă spun că, bazându-ne pe tulpina sălbatică, din Wuhan, care are un prag de imunizare de 70%, în lumina emergentei tulpini britanice care este mult mai contagioasă, este posibil să avem nevoie de un procent mai mare de imunizare decât 70%, poate 80%. (…) În România, luna septembrie rămâne un termen realist pentru atingerea pragului de imunizare. Sigur, ne dorim să atingem mult mai devreme pragul de imunizare. Eu mi-am propus peste 100.000 de persoane vaccinate zilnic în aprilie.”, spune Valeriu Gheorghiță pentru Realitatea Plus.

Referitor la vaccinarea cu AstraZeneca, Valeriu Gheorghiță a declarat: „Mă așteptam ca nivelul de încredere să scadă mult mai mult după primele semnale, însă, în momentul de față zilnic sunt programate circa 9.000-10.000 de persoane la vaccinarea cu acest ser, ceea ce înseamnă că oamenii câștigă încredere”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate