ȘTIRICol. Valeriu Gheorghiță spune că s-a schimbat pragul imunizării prin vaccin: ...

Col. Valeriu Gheorghiță spune că s-a schimbat pragul imunizării prin vaccin: Este posibil să avem nevoie de un procent mai mare de imunizare decât 70%

Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat că România ar putea avea nevoie de un procent mai mare al populației vaccinate împotriva Covid-19 pentru a atinge imunitatea colectivă. Până acum se spunea că acest procent este de 70%, informează DC News.

„Eu pot să vă spun că, bazându-ne pe tulpina sălbatică, din Wuhan, care are un prag de imunizare de 70%, în lumina emergentei tulpini britanice care este mult mai contagioasă, este posibil să avem nevoie de un procent mai mare de imunizare decât 70%, poate 80%. (…) În România, luna septembrie rămâne un termen realist pentru atingerea pragului de imunizare. Sigur, ne dorim să atingem mult mai devreme pragul de imunizare. Eu mi-am propus peste 100.000 de persoane vaccinate zilnic în aprilie.”, spune Valeriu Gheorghiță pentru Realitatea Plus.

Referitor la vaccinarea cu AstraZeneca, Valeriu Gheorghiță a declarat: „Mă așteptam ca nivelul de încredere să scadă mult mai mult după primele semnale, însă, în momentul de față zilnic sunt programate circa 9.000-10.000 de persoane la vaccinarea cu acest ser, ceea ce înseamnă că oamenii câștigă încredere”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...