joi, mai 23, 2024
ACTUALITATECoaliția PSD-PNL-USR l-a salvat pe Alexandru Florian de prezența în fața Comisiei...

Coaliția PSD-PNL-USR l-a salvat pe Alexandru Florian de prezența în fața Comisiei de cercetare a abuzurilor a Senatului

Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel”, nu va fi chemat în fața Comisiei de cercetare a abuzurilor a Senatului.

Comisia, reunită în ședință de lucru azi 28 februarie, a respins cererea senatorului Sorin Lavric pentru ca Florian să fie audiat pentru acțiunile sale în fruntea Institutului „Elie Wiesel”.

Majoritatea membrilor comisiei au votat împotriva audierii lui Alexandru Florian. Este vorba despre Cătălin-Daniel Fenechiu (PNL), Dan Ivan (USR), Ion Prioteasa (PSD), Claudia-Mihaela Banu (PNL) și Raluca – Gabriela Ioan (PNL). Ionela Cristina Breahnă-Pravăț (PSD) s-a abținut.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Singurul membru care a votat pentru audierea lui Florian a fost senatorul Rodica Boancă (AUR). Ceilalți nici măcar nu au fost prezenți.

Reamintim că senatorul Sorin Lavric a solicitat, oficial, Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor a Senatului să-l convoace pe Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel” pentru a răspunde pentru acțiunile pe care le-a întreprins instituția sa în ultimii ani față de Mircea Vulcănescu.

Coaliția PSD-PNL, la care se adaugă și USR – aflat teoretic în opoziție – nu a dorit transparentizarea acțiunilor Institutului condus de Alexandru Florian.

Florian este director general al INEW de peste 10 ani. Înainte de asta, a fost director executiv alți șapte ani.

Din CV Florian și-a șters din CV-ul oficial faptul că este autorul unei cărți „Procesul integrării sociale”  în care face apologia re-educării și a Partidului Comunist Român, după cum arăta cercetătorul Mircea Stănescu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE