sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATECNAS vrea să-i amendeze pe românii care nu fac analizele medicale de...

CNAS vrea să-i amendeze pe românii care nu fac analizele medicale de prevenție

Casa Națională de Asigurări de Sănătate(CNAS) vrea să aplice amenzi pentru românii care nu se prezintă la analizele medicale de prevenție, informează libertatea.ro. Măsura se poate aplica din 2023 și are ca scop evaluarea exactă a pacienților, pentru implentarea unor sevicii medicale de prevenție, apoi de tratament.

Cu toate acestea, oficialii CNAS doresc să-i informeze pe români și abia apoi să treacă la sancțiuni, dacă va fi cazul. Propunerea CNAS a fost deja prezentată Senatului, iar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, o agreează.

„Nu cred că este o soluție rea, cred că este o soluție care ar putea să stimuleze prezentarea la medic, dar, pe de altă parte, și medicii, mai ales cei de familie, trebuie să fie parte a acestui efort”, a precizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, citat de sursa amintită.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului 

Pachetele medicale de prevenție sunt prevăzute pentru fiecare grupă de vârstă. Analizele medicale incluse în acestea se fac la recomandarea medicului de familie, prin intermediul unităților care au încheiat contracte cu CNAS.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Reprezentanții Ministerului Sănătății vor să-i informeze pe români cu privire la necesitatea de a se prezenta la analizele medicale, chiar dacă nu prezintă simptomele vreunei afecțiuni. Ei susțin că multe dintre bolile cronice apar după vârsta de 40 de ani, fără a avea semne clare în acest sens.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. de ce nu ii amendeaza pe aia de beau si fumeaza. pe astia dinasa zisul ministe al sanatatii ii intereseaza numai sa te bage la sac de plastic si eventual sa dai si bani pt asta pe langa contributii

  2. te duci sanatos si ei te declara bolnav ca laboratoarele sunt pline de securistii lor si apoi iti fac felul cu tratamente naziste. cum a fost si cu cov

  3. Dupa ce ca ii imbuibam cu sumele lunare pe care ni le iau din salariu si nu sunt in stare sa ne ofere niste analize uzuale gratuite, macar o data pe an(pe unde te duci iti spun ca nu au plafon), au si tupeul sa ne ameninte cu amenda. Cotizam la stat, apoi sa ne platim si analizele la particularii care au preturi mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE