ACTUALITATECNAS vrea să-i amendeze pe românii care nu fac analizele medicale de...

CNAS vrea să-i amendeze pe românii care nu fac analizele medicale de prevenție

Casa Națională de Asigurări de Sănătate(CNAS) vrea să aplice amenzi pentru românii care nu se prezintă la analizele medicale de prevenție, informează libertatea.ro. Măsura se poate aplica din 2023 și are ca scop evaluarea exactă a pacienților, pentru implentarea unor sevicii medicale de prevenție, apoi de tratament.

Cu toate acestea, oficialii CNAS doresc să-i informeze pe români și abia apoi să treacă la sancțiuni, dacă va fi cazul. Propunerea CNAS a fost deja prezentată Senatului, iar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, o agreează.

„Nu cred că este o soluție rea, cred că este o soluție care ar putea să stimuleze prezentarea la medic, dar, pe de altă parte, și medicii, mai ales cei de familie, trebuie să fie parte a acestui efort”, a precizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, citat de sursa amintită.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului 

Pachetele medicale de prevenție sunt prevăzute pentru fiecare grupă de vârstă. Analizele medicale incluse în acestea se fac la recomandarea medicului de familie, prin intermediul unităților care au încheiat contracte cu CNAS.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Reprezentanții Ministerului Sănătății vor să-i informeze pe români cu privire la necesitatea de a se prezenta la analizele medicale, chiar dacă nu prezintă simptomele vreunei afecțiuni. Ei susțin că multe dintre bolile cronice apar după vârsta de 40 de ani, fără a avea semne clare în acest sens.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. de ce nu ii amendeaza pe aia de beau si fumeaza. pe astia dinasa zisul ministe al sanatatii ii intereseaza numai sa te bage la sac de plastic si eventual sa dai si bani pt asta pe langa contributii

  2. te duci sanatos si ei te declara bolnav ca laboratoarele sunt pline de securistii lor si apoi iti fac felul cu tratamente naziste. cum a fost si cu cov

  3. Dupa ce ca ii imbuibam cu sumele lunare pe care ni le iau din salariu si nu sunt in stare sa ne ofere niste analize uzuale gratuite, macar o data pe an(pe unde te duci iti spun ca nu au plafon), au si tupeul sa ne ameninte cu amenda. Cotizam la stat, apoi sa ne platim si analizele la particularii care au preturi mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate