joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATECluj Napoca | Universitatea „Babeș-Bolyai” a fost dată în judecată de către...

Cluj Napoca | Universitatea „Babeș-Bolyai” a fost dată în judecată de către o asociație de studenți pentru discriminarea pe bază de vaccinare

Un grup de studenți ai Universității Babeș-Bolyai a dat în judecată instituția de învățământ din cauza impunerii condiției de vaccinare pentru participarea la cursuri, scrie Monitorul de Cluj, citând studenthub.ro.

Semnatarii acțiunii afirmă că doresc să participe fizic la cursuri, deoarece își asumă posibilitatea ca persoanele vaccinate să le infecteze.

Studenții care doresc să participe la acțiunea din instanță o pot face scriind la adresa studenthub@protonmail.com.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Reamintim că o situație asemănătoare se petrece și la UMF Cluj Napoca. De asemenea, la USAMV București se întâmplă același lucru, ca și la Facultatea de Drept a Universității București.

Un grup de 30 de avocați a trimis un memoriu conducerii Facultății de Drept prin care cer anularea acestei situații discriminatorii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Iată comunicatul studenților de la UBB Cluj Napoca:

Suntem un grup de studenți din cadrul Centrului Universitar Cluj-Napoca, în speță de la Universitatea „Babeș-Bolyai” și nu numai, care am hotărât să acționăm împotriva unei hotărâri ilegale, lipsite de orice logică și fundament științific emise de către Senatul UBB.

Această hotărâre vizează blocarea accesului nemijlocit la cursuri pentru studenții nevaccinați sau netestați după ce, în această vară, conducerea UBB a generat un antecedent grav prin aceea că, doar studenții vaccinați s-au putut caza în căminele UBB.

În condițiile în care drepturile noastre sunt încălcate flagrant prin faptul că ni se impun restricții cu vădit caracter discriminator și, mai mult, acestea nu sunt și nici nu pot fi justificate prin argumente științifice valide de ordin medical, solicităm conducerii Universității Babeș-Bolyai suspendarea în regim de urgență a acestei hotărâri ilegale, ilogice și profund discriminatorii.

Vaccinarea nu constituie în prezent, fapt demonstrat fără putință de tăgadă prin studii științifice oficiale, o soluție prin care se garantează imunizarea. Realitatea demonstrează cu prisosință faptul că, în Israel, care este una dintre țările cu cel mai mare procent de vaccinați din lume, procentul de infectări la persoanele vaccinate este extrem de mare, acestea manifestând chiar forme extrem de grave, în raport de cazurile în care sunt implicate persoanele nevaccinate.

Testarea utilizând testele de tip RT-PCR pe lângă faptul că nu furnizează date valide, fapt demonstrat de către practica medicală efectivă precum și de către nenumărați oameni de știință, are și dezavantajul că este invazivă și poate cauza și chiar cauzează alte afecțiuni. Aici nemaivorbind de faptul că testele trebuiesc să fie achitate de către noi, studenții.

Prin urmare vaccinarea, precum și utilizarea testelor de tip RT-PCR nu garantează în nici un fel securitatea medicală.

În condițiile în care imunitatea dobândită în mod natural a fost, este și va fi singura în măsură să asigure securitatea imunologică, iar imunitatea de turmă este singura soluție cu adevărat validată de către istoria medicală dorim să participăm fizic la cursuri și considerăm că prezența noastră nu va impieta cu nimic securitatea medicală a colegilor noștri care au ales să se vaccineze, având în vedere faptul că noi ne asumăm riscul ca persoanele vaccinate să ne infecteze.

Reamintim faptul că, în Centrul Universitar Cluj-Napoca, USAMV-ul, spre deosebire de UBB, nu a adoptat nici o hotărâre restrictivă legată de prezența studenților la cursuri sau de cazarea acestora în cămine.

Toți studenții din cadrul Universității Babeș-Bolyai care sunt în asentimentul nostru și doresc să se alăture demersului nostru îi rugăm să ne contacteze la adresa de email studenthub@protonmail.com.

Aveți în atașament hotărârea arbitrară și ilegală emisă de către Senatul UBB.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Asta nu inseamna nimic.Boicotarea cursurilor ,refuzul platii taxelor ,greva studenteasca asta e solutia.Dar nu ai cu cine.De unde atata demnitate si coloana vertebrala?Cand ma uit ce babuini ies in vremurile astea din facultati visez urat noaptea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE