vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEClaudiu Târziu (AUR), despre CNCD: O astfel de instituție nu ar trebui...

Claudiu Târziu (AUR), despre CNCD: O astfel de instituție nu ar trebui să existe, practică o poliție a gândirii ceea ce este de neacceptat într-o societate democratică

Claudiu Târziu, co-președintele AUR,  a declarat că o instituție precum Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) nu ar trebui să existe, deoarece „practică o poliție a gândirii”.

Co-președintele AUR a mai spus că formațiunea sa pregătește o lege care urmărește depolitizarea instituțiilor precum Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Consiliul Național privind Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICMER).

„O astfel de instituție (CNCD – n.r.) nu ar trebui să existe. Pentru abuzuri sau calomnii există Codul penal. Această instituție practică o poliție a gândirii ceea ce este de neacceptat într-o societate democratică”, a declarat el pentru Evz.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Consiliul pentru Combaterea Discriminării și Consiliul pentru Studierea Arhivelor Securității se află sub control parlamentar. Respectiv, partidele parlamentare își trimit reprezentanții în conducerea instituțiilor. Deci, conduceri politice.

Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului a trecut în anul 2020 în subordinea Guvernului. Până anul trecut, președintele României era cel care numea conducerea institutului.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Astia-s mici copii fata de aia de la holocaust. Apropo, anul asta a fost prima olimpiada nationala de holocaust din Romania la nivel de gimnaziu. Cine punea la indoiala cifrele era dat afara din sala. Cifrele de la holocaust sunt mult mai precise decat teoremele de la matematica. Stiinta asta a holocaustului ii mai exacta decat stiintele exacte, de aia nici nu se permit abaterile. Baietii astia au pus monopol pe Antonescu, miscarea legionara astfel incat orice pomenire a lor intra sub incidenta legii 217/2015 care a pus lacatul pe trecut.

    O lege similara celei 217, trebuie facuta cu evreii si urmasii lor care au introdus si propagat comunismul in tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE