ACTUALITATECîțu dă înapoi: După ce i-a făcut extremiști pe cei de la...

Cîțu dă înapoi: După ce i-a făcut extremiști pe cei de la AUR, acum premierul admite că ar putea discuta cu ei: Noi ce să facem? Să nu negociem cu ei?

Premierul Florin Cîțu, proaspăt ales președinte al PNL, a anunțat că va negocia cu toate partidele parlamentare pentru susținerea Guvernului.

El a spus că întâi va discuta cu USRPLUS, dar numai după ce vor renunța la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului său, depusă de AUR și susținută de USRPLUS.

„În acest moment guvernăm în situația în care suntem, cu miniștrii interimari. Vedem după ce decid cei din USR PLUS președintele, discutăm cu noua conducere apoi. Până atunci nu cred că vom avea cu cine să discutăm pentru că nu știu exact. Dacă noua conducere nu va mai sta în alianțe cu AUR și PSD, discutăm”, a declarat Cîțu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Președintele PNL a admis apoi că ar putea discuta și cei de la AUR: „Vom negocia cu toți cei care vor susține Guvernul, din toate partidele. Cu toate partidele vom negocia. Pe de o parte, avem USR care negociază cu PSD și AUR și atunci noi ce să facem? Să nu negociem cu ei?”.

Declarația lui Cîțu vine în contextul în care, recent, consilierul său Alexandru Muraru, anunța că a informat guverne străine despre faptul că USRPLUS s-ar fi aliat cu „un partid extremist, antisemit”.

„Noua alianță conjuncturală creează premisele aducerii la putere a unui partid neofascist, xenofob, antisemit, care a ultragiat în permanență memoria victimelor Holocaustului, a încercat reabilitarea criminalilor de război și a promovat ura împotriva minorităților etnice și sexuale”, a comunicat consilierul premierului Florin Cîțu la începutul lunii septembrie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...