ACTUALITATECipru: Mitropolitul Neofit de Morfou a refuzat să închidă bisericile pentru credincioși,...

Cipru: Mitropolitul Neofit de Morfou a refuzat să închidă bisericile pentru credincioși, în ciuda ultimelor dispoziții ale statului. Legea statului trebuie respectată și aplicată, dar atunci când Legea Sfintei Evanghelii zice altceva, ce trebuie să facă episcopul și chiar și voi, simpli credincioși?

Mitropolitul Neofit de Morfou a anunțat că nu închide bisericile pentru credincioșii din eparhia sa, în ciuda ultimelor dispoziții ale statului, informează Cyprus Mail.

Astfel că la mai multe biserici din subordinea Mitropoliei de Morfou s-au ținut slujbe la care au asistat și credincioși, astfel că poliția a deschis dosare penale acestora și preoților din parohiile respective.

In Astromeriti, poliția a găsit șase persoane în biserica Sfântului Auxintie și, după terminarea slujbei, au deschis dosare penale acestora, precum și preotului din parohie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

In Akaki, au fost acuzate trei persoane de încălcarea legii, care participau la Liturghie în biserica Panagia Chruseleoussa, împreună cu preotul de acolo.

In Skouriotissa, trei persoane au fost acuzate în urma participării la Liturghie.

Toate cele trei biserici sunt din Mitropolia Morfou. Mitropolitul Neofit de Morfou a spus joi ca „Biserica și-a urmat de două mii de ani Sfânta sa Tradiție și propriile sale legi ca să păstreze și să apere sănătatea trupească și sufletească a credincioșilor săi”. El i-a chemat pe credinciosi să participe la slujbe ca de obicei, relevă sursa citată, conform siteului Cuvântul Ortodox.

Tot Mitropolitul de Morfou a spus, în cadrul predicii rostite duminică, 13 decembrie, că își asumă încălcarea legii statului, pentru că urmează legii evangheliei.

„Există această lege a statului care spune să facem Liturghii fără credincioși. Voi ați încălcat această lege, eu am încălcat această lege. Îmi asum această răspundere. Am zis-o, am scris-o și o repet. De ce fac acest lucru? Nu ca să mă dau eu viteaz, sau fals erou, nu ca pe o bravadă, asa cum a spus cineva foarte respectat din Biserică [e vorba de Arhiepiscopul Hrisostom – n.n.]. O fac pentru că vreau să aplic mai presus de legea statului, Legea Sfintei Evangheliei, a lui Dumnezeu. Și în toate aceste luni simt că există un conflict între răspunderea pe care o am față de legea statului și legea lui Dumnezeu. Legea statului trebuie respectată și aplicată, dar atunci când Legea Sfintei Evanghelii zice altceva, ce trebuie să facă episcopul și chiar și voi, simpli credincioși? Și dacă voi ați mai avea o scuză, noi, episcopii, nu avem! De aceea am preferat sa aplic Legea Evangheliei care zice: Pe cel ce vine la Mine, nu il voi scoate afara”. Asta spune Hristos, nu [Mitropolitul de] Morfou! Așadar, aplic Legea lui Hristos Care este Intâistătătorul meu. De aceea, îmi asum răspunderea pentru voi toți, care urmați Legea Evangheliei”, scrie Cuvântul Ortodox.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate