OPINIICine e vinovatul pentru morții din spitale?

Cine e vinovatul pentru morții din spitale?

Dacă ar fi să ascultăm ce se spune în jurul nostru, din absolut toate sursele, că vinovați sunt oamenii care nu se vaccinează.

Haideți să analizăm puțin această afirmație, care repet, o puteți auzi de la cel mai înalt nivel.

Trăim în România, într-un stat de drept. Nu așa știm, mai ales de când am scăpat de „ciuma roșie” și de Dragnea? Ba da.

În statul de drept România, cine are răspunderea pentru sistemul sanitar? Noi toți? Senatorii și deputații? Oamenii de la sate și orașe? Nu.

Responsabilul pentru starea sistemului sanitar și deci, a sănătății publice, îi revine Ministerului Sănătății.

Se poate spune, deci, că acela/acei care au condus Ministerul Sănătății, poartă răspunderea, nu?

Conform datelor publice, în ultimii 9 ani, începând cu 1 octombrie 2012 și încheind cu 8 septembrie 2021, avem așa:

3 ani – Ministru al Sănătății de la PSD (Ponta, Bodog, Pintea),

6 ani – Ministru al Sănătății de la actualul USRPLUS (Cioloș, Voiculescu, Mihăilă, Achimaș-Cadariu) și PNL (Nicolăescu, Costache, Tătaru, Cîțu), plus „independentul” Raed Arafat.

De când a început pandemia, din februarie 2020, conducerea Ministerului Sănătății a aparținut PNL și USRPLUS. Pot ei invoca „greaua moștenire”? Nici vorbă, pentru că așa cum am văzut, tot ei au fost și-n trecut. Atenție, în 2012, Traian Băsescu mai avea doi ani de mandat ca președinte, iar Viktor Orban era la al doilea an din al doilea mandat ca premier al Ungariei. A trecut aproape o decadă de-atunci, în care nu s-a făcut nimic.

Ah, ba da, s-a făcut ceva: campanii virulente de presă, politice și judiciare împotriva unor medici români, aruncându-se ideea că toți sunt corupți și/sau incompetenți. Asta au făcut cei de la USRPLUS și PNL în cei peste 6 ani de conducere a Sănătății din România. Și documentare despre „corupția din sănătate”.

Iar acum, când știau că oamenii nu vor să se vaccineze, de ce n-au cumpărat paturi de ATI? De ce n-au cumpărat medicamente pentru tratamentul oamenilor în spitale? Vă spun eu de ce: pentru că aveau datorii față de cei care i-au pus acolo.

Și datoriile s-au plătit cu achiziționarea de vaccinuri. Ce dacă oamenii nu le vor: dacă nu se vaccinează, lasă-i să moară! Asta a fost deviza celor care au condus sistemul sanitar și a responsabililor sănătății publice din ultimii ani.

În concluzie: nu, nu „suntem toți vinovați”. Vinovații au nume și prenume și răspunderi clare. A spune „suntem toți vinovați” înseamnă a spune „nimeni nu e de vină”.  Fiți siguri, că dacă aveam miniștri ai sănătății de la alte partide în această perioadă, erau eviscerați de „presa deontoloagă”. Din „criminali” nu erau scoși, iar portretele lor erau în zeghe în Piața publică, să le vadă întreaga țară.

Așa, citind și auzind presa deontoloagă, ai senzația că Ministrul Sănătății este un for popular, anonim, format din nevaccinați.

Și da: oamenii au dreptul să-și aleagă tratamentul, pentru că ei susțin financiar sistemul sanitar, nu invers.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

 1. – In 2 ani faceai spitale de la 0.

  – In 2 ani pregateai medici special pentru cazuri de genul. Nu puneai rezidenti sa aplice orbeste protocoale

  – In 2 ani faceai fabrici de medicamente, acceptai si tu donatiile lui Becali sau ale CEO de la Terapia Cluj.

  – In 2 ani faceai o informare in masa despre cum sa iti intaresti sistemul imunitar si inlesneai lucrurile in acest sens (suplimente, analize). Oare daca eu, un biet inginer, ma gandesc la lucrurile astea, unul din sistem, medic, informat, cum sa nu ii fi trecut prin cap asa ceva??

  – Cu 500.000 euro aeronava prezidentiala a Fuhrer-ului luai 250 doze de anticorpi monoclonali, luai tone de ivermectina, arbidol sau favipiravir. Sau faceai 25 mii teste gratis pentru nivelul vit. D din corp la persoanele cu risc. Marele reclamant al antisemitismului sa se uite la filmul Lista lui Schindler si sa ne spuna ce a zis personajul principal la final, cand se uita la butonii de la propria haina.

  – In 2 ani nu masluiai cifrele in scopuri electorale, in scopuri de untold si alte cele. Si apoi vrei sa te mai creada lumea

  – In 2 ani nu cenzurai site-uri pe motiv de fake news care ulterior s-au dovedit adevarate

  – In 2 ani nu ucideai dezbaterea publica. Slugile au aplicat tipare servite din afara (experiment social) pe partea de comunicare.

  Rescriu si aici experienta absolut socanta traita in piata, la basarabenii ca inca mai au Arbidol adus de peste Prut:

  Eu: Aveti Arbidol
  Basarabeni: Nu mai vindem. A venit TV si ne-a filmat sa ne parasca. Apoi politia a facut razii, ne-a amenintat si au zis ca ne lasa cu tigari, dar cu Arbidol sa nu ne mai prinda.

  Asta e sistemul criminal in care traim.

  Si Nero a dat foc Romei si a dat vina pe crestini.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...