duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATECin' se aseamănă, se adună. Remus Cernea și-a anunțat candidatura la președinție...

Cin’ se aseamănă, se adună. Remus Cernea și-a anunțat candidatura la președinție în 2024, într-un interviu cu Sabin Gherman, jurnalist care susține „autonomia” Transilvaniei

Fostul parlamentar Remus Cernea, cunoscut pentru faptul că în mandatul său a propus ca delfinii să fie recunoscuți drept „persoane non-umane” și-a anunțat intenția de a candida la președinția României, în 2024.

El a declarat că „urmează o perioadă de construcție”, în care vrea să strângă laolaltă forțele politice „pro-europene, pro-democratice și care să contracareze extremismul politic”.

„Sunt un om care dorește să contribuie la un mai bine pentru această țară. Nu sunt mesia, nu pretind că rezolv toate problemele, nu sunt un vânzător de iluzii. Dimpotrivă, sunt conștient de dificultăți iar apelul meu către oameni de a mă susține este un apel în primul rând la conștientizarea anilor grei prin care vom trece! Pentru a face față cu bine acestei perioade tulburi, va fi nevoie să ne apărăm valorile democratice!“, a mai spus Remus Cernea.

Cernea s-a remarcat prin faptul că s-a autodeclarat ateu și s-a pronunțat mereu pentru eliminarea credinței din viața publică.

Anunțul a fost făcut în luna februarie, într-un interviu acordat jurnalistului Sabin Gherman.

Gherman este cunoscut pentru eseul său „M-am săturat de România”, scris în 1998.

El a înființat și Ligă Transilvania-Banat, care nu a primit acceptul de a se transforma în partid politic, tocmai din cauza programului autonomist asumat.În decembrie 1999, la Editura “Erdélyi Híradó” din Cluj, a fost lansată cartea „M-am săturat de România. Fenomenul Sabin Gherman în viziunea presei”.

Pagina sa de facebook este urmărită de 226.000 de persoane, iar la profil are o poză în care ține în mână un așa-zis drapel al „Transilvaniei”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. În spatele lui Sabin Gherman (cu sau fără legătură) sunt multi ”intelectuali” care pretind că sunt români și susțin aceeași teorie. Ei se manifestă nestingheriți pe Telegram, organizați în grupuri care inițial abundă în informații importante, dezvăluiri, ca până la urmă să o ”dea pe bune” că le pute România și românii și vor autonomia Transilvaniei, practic a zonei unde sunt cei mai mulți unguri, de la ei și de la Ungaria provenind de fapt toate acțiunile (a se vedea grupul STRATINFO, spre exemplu) Cred că Ungaria investește enorm în ”recuperarea” Ardealului, iar printre locuitorii zonei, nu numai unguri sunt cei care susțin că ar fi mai bine, mai ales pe criterii economice. Acuma e adevărat că dezastrul și haosul guvernării de la centru, le dă foarte multă apă la moară. Mi-e teamă că vor avea tot mai mulți adepți ai autonomiei. Chiar și oamenii de bună credință caută soluții extreme pentru a scăpa de leprele care conduc România…Iar opoziția la lepre, s-a vădit în timp a fi formată din alte lepre…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE