luni, iunie 24, 2024
ACTUALITATECifre record la exportul fructelor și legumelor din Turcia. România, în topul...

Cifre record la exportul fructelor și legumelor din Turcia. România, în topul importatorilor

În primele opt luni ale acestui an, sectorul fructelor și legumelor proaspete a atins în Turcia cea mai mare cifră de export din istorie, scrie Agenția de presă turcă İhlas. România se află în topul țărilor care importă legume şi fructe din Turcia.

Vicepreședintele Asociației Exportatorilor din Regiunea Egeea, Hayrettin Ucak, a subliniat că în primele două trimestre ale acestui an s-au înregistrat cifre impresionante, în concordanță cu obiectivele programului de export pe termen mediu, stabilit pentru perioada 2024-2026. Astfel, din veniturile de cinci miliarde de dolari estimate pentru finalul acestui an, sectorul fructelor și legumelor proaspete a atins peste două miliarde în primele opt luni.

Rusia, Germania și România – țările către care sunt făcute cele mai importante exporturi

Din cele 2,05 miliarde de dolari obținute din exporturi de sectorul fructelor și legumelor proaspete, 588 de milioane au provenit din Rusia, țară care deține cea mai importantă cotă ca importator.

Cu o creștere de 42% a importurilor, Germania se află pe locul doi, aducând venituri de 241 milioane de dolari, de la nivelul de 170 de milioane de dolari. După ce în perioada ianuarie-august 2022 Turcia a exportat în România fructe și legume proaspete în valoare de 136 de milioane de dolari, în perioada similară a anului în curs a exportat în valoare de 196 de milioane de dolari, cu o creștere de 46%.

Din păcate, România importă 70% din mâncarea de care are nevoie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE