luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEChris Terheș: Parlamentul European să respingă implementarea Portofelului Digital deoarece transformă UE...

Chris Terheș: Parlamentul European să respingă implementarea Portofelului Digital deoarece transformă UE într-o închisoare în aer liber

Europarlamentarul Chris Terheș a solicitat plenului Parlamentului European să respingă implementarea Portofolelui Digital European, care a trecut de comisiile de specialitate, pe motiv că prin adoptarea acestuia, UE devine „dintr-un spațiu al libertății, o închisoare în aer liber”.

„Stimate Comisar Timmermans,

sub conducerea Ursulei von der Leyen UE va deveni, prin implementarea Portofelului Digital, dintr-un spațiu al libertății o închisoare în aer liber.

Într-o închisoare deținuții sunt dezbrăcați de identitatea lor personală și devin numere.

Aceștia nu mai au nici viață privată și nici intimitate, fiind liberi să aleagă doar dintre opțiunile decise pentru ei.

Sunt de asemenea constant monitorizați pentru a se asigura că se comportă corespunzător.

Aceasta este închisoarea digitală construită în UE prin Portofelul Digital.

Acest portofel poate fi aplicat în toate domeniile vieții iar potențialul de a supraveghea comportamentul unui utilizator este o amenințare serioasă la viața privată a tuturor cetățenilor UE.

Dintr-un centru de comandă un eurocrat (funcționar european) va ști toate datele de sănătate și financiare, precum și toate interacțiile zilnice ale oricărui cetățean UE.

Acesta nu mai e un spațiu al libertății, ci o tiranie reală care se folosește de tehnologie pentru a-i uniformiza mecanic pe toți cetățenii, transformându-i în simple numere, în vederea unui control total.

Cetățenii UE merită ceva mai bun, motiv pentru care solicit Parlamentului European să respingă implementarea în UE a Portofelului Digital.

Mulțumesc!”, a spus Terheș.

Pe data de 16 martie 2023 plenul Parlamentului European va vota dacă aprobă sau nu decizia Comisiei ITRE de a se intra în negocieri inter-instituționale (trialog) pe Portofelul Digital (art. 71 din Regulament) cu textul agreat de comisiile care au lucrat pe el.

Această cerere a fost făcută de Grupul ECR și alți câțiva europarlamentari, care vor să dea șansa fiecărui europarlamentar să se pronunțe prin vot pe acest text de lege așa cum a fost agreat în comisii.

Dacă decizia va fi respinsă, atunci se va putea vota ulterior pe admiterea, respingerea sau amendarea acestei propuneri.

Dacă decizia va fi admisă, Parlamentul va intra în negocieri cu Consiliul cu textul agreat de comisiile din Parlamentul European, fără ca restul europarlamentarilor să fi votat pe text.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE