ACTUALITATEChina și Rusia au anunțat că așteaptă anunțul oficial și terminarea procedurilor...

China și Rusia au anunțat că așteaptă anunțul oficial și terminarea procedurilor legale din SUA înainte de a felicita câștigătorul alegerilor

Două dintre Marile Puteri, China și Rusia, au anunțat luni că nu-l vor felicita pe Joe Biden pentru câștigarea alegerilor, cât încă se numără voturile în Statele Unite și nu a fost făcut un anunț oficial, scrie Breitbart.

Ministerul de externe chinez a declarat luni că va comenta rezultatele alegerilor din SUA „în concordanță cu practica internațională”.

Wang Wenbin a spus că Beijingul va aștepta rezultatul oficial în conformitate cu „legile și procedurile americane”. Reprezentantul Chinei a mai adăugat că cele două țări „ar trebui să mărească nivelul comunicării și al dialogului, să administreze diferențele dintre ele pe bază de respect reciproc și să extindă cooperarea pe baza avantajului reciproc, astfel încât să promoveze dezvoltarea stabilă și sănătoasă a relațiilor China – SUA”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

În Rusia, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a declarat că „e corect să așteptăm rezultatele oficiale ale alegerilor”.

Față de acum patru ani, a spus Peskov, diferența este făcută de contestațiile legale ale președintelui Trump. „Acolo, înfruntă anumite proceduri legale ale președintelui în funcție, care fac situația diferită. Așa că este corect să așteptăm rezultatele oficiale”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Reamintim că luni, Joe Biden a fost felicitat de către președintele Coreei de Sud, după ce în weekend o făcuseră și alți lideri mondiali, în frunte cu cei ai Germaniei, Franței și Marii Britanii.

Președintele în funcție, Donald Trump, a anunțat că va contesta rezultatele din anumite state în care mass-media americană previzionează că va pierde alegerile.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...