ACTUALITATEChina impune minorilor o singură oră pentru jocurile video. Aceștia vor avea...

China impune minorilor o singură oră pentru jocurile video. Aceștia vor avea acces la ele doar în zilele de vineri, în weekend și de sărbători

Minorii se vor putea juca online doar timp de o oră, vinerea, în weekend și de sărbători, a declarat autoritatea de reglementare a jocurilor video din China, potrivit BBC.

Administrația Națională de Presă și Publicație a declarat agenției de știri Xinhua că jocurile vor fi permise numai între orele 20:00 și 21:00. De asemenea, a sfătuit companiile de jocuri să împiedice copiii să se joace în afara acestor vremuri.

La începutul acestei luni, o companie de presă de stat a catalogat jocurile online drept „opiu spiritual”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Inspecțiile companiilor de jocuri online vor crește, de asemenea, pentru a verifica dacă termenele sunt puse în aplicare, a precizat autoritatea de reglementare. Regulile anterioare limitau jocul online al copiilor la 90 de minute pe zi, ajungând la trei ore în vacanță.

Mișcarea reflectă o îngrijorare de lungă durată cu privire la impactul jocurilor video în exces asupra tinerilor.

Cu o lună înainte de ultimele restricții, un articol publicat de Economic Information Daily susținea că mulți adolescenți au devenit dependenți de jocurile online și că au un impact negativ asupra lor.

Articolul a determinat scăderi semnificative ale valorii acțiunilor uneia dintre cele mai mari companii de jocuri online din China.

În iulie, compania chineză de jocuri „Tencent” a anunțat că implementează recunoașterea facială pentru a opri copiii să se joace între orele 22:00 și 08:00. Această măsură a venit după ce s-a constatat că cei mici foloseau cărțile de identitate ale adulților pentru a se juca noaptea și pentru a „ocoli” legea.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...