vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEChina | 17 milioane de oameni băgați în carantină din cauza unei...

China | 17 milioane de oameni băgați în carantină din cauza unei explozii de cazuri de Covid 19

China a plasat aproape 17 milioane de rezidenți în carantină, după ce numărul de cazuri de Covid a ajuns la 3400, fiind cel mai mare număr de cazuri din ultimii doi ani.

Orașul Shenzen, cunoscut hub tehnologic din sudul țării, este în carantină, toți cei 13 milioane de locuitori fiind anunțați că trebuie să rămână în casă, din cauza apariției în forță a variantei Omicron, legată de numărul mare de cazuri din Hong-Kong, din apropiere, scrie Al Jazeera.

Carantina și suspendarea transportului public vor dura până pe 20 martie, au anunțat oficialitățile orașului, adăugând că se vor lansa trei runde de teste în masă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

O creștere a cazurilor la nivel național a făcut ca autoritățile să închidă școli din Shanghai, cel mai mare oraș al Chinei, și să blocheze orașele din nord-est, în timp ce aproape 18 provincii se luptă cu focare de variante Omicron și Delta.

Orașul Jilin – centrul focarului din nord-est – a fost parțial blocat sâmbătă, în timp ce locuitorii din Yanji, o zonă urbană de aproape 700.000 de locuitori care se învecinează cu Coreea de Nord, au fost închiși la casele lor duminică.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media

China, unde virusul a fost detectat pentru prima dată la sfârșitul anului 2019, a menținut o politică strictă „zero-COVID”, impusă de blocări rapide, restricții de călătorie și teste în masă atunci când au apărut focare.

Dar cea mai recentă criză, determinată de varianta foarte transmisibilă Omicron și de o creștere a cazurilor asimptomatice, testează eficacitatea acestei abordări.

Zhang Yan, un oficial al comisiei de sănătate din Jilin, a recunoscut că răspunsul autorităților locale a lipsit.

„Mecanismul de răspuns în situații de urgență în unele zone nu este suficient de robust”, a spus el la o conferință de presă, de duminică.

Locuitorii din Jilin au finalizat șase runde de teste în masă, orașul raportând peste 2.200 de cazuri de variantă Omicron de sâmbătă.

Orașul vecin Changchun – o bază industrială cu nouă milioane de locuitori – a fost închis vineri, în timp ce cel puțin alte trei orașe mici au fost închise de la 1 martie.

Primarul din Jilin și șeful comisiei de sănătate din Changchun au fost demiși sâmbătă de la locul de muncă, a informat presa de stat, ca semn al imperativului politic impus autorităților locale de a opri focarele.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE