ACTUALITATECererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea va fi rejudecată la...

Cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea va fi rejudecată la Giurgiu

Curtea de Apel București a desființat decizia Tribunalului București din 27 mai prin care a fost respinsă cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată din închisoare, procesul fiind mutat la Tribunalul Giurgiu, conform Agerpres.

Înainte de decizia Tribunalului, fostul lider social-democrat a solicitat strămutarea procesului în afara Bucureștiului, întrucât, potrivit acestuia, judecătorii de la Tribunalul București nu pot fi imparțiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiție față de modificarea Legilor justiției, pe vremea guvernării Partidului Social Democrat.

„Admite cererea de strămutare formulată de către petentul Dragnea Liviu Nicolae cu privire la dosarul nr. 7901/302/2021. În baza art. 74 alin. 2 Cod proc. penală dispune strămutarea judecării contestațiilor formulate de către petentul Dragnea Liviu-Nicolae și de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva sentinței penale nr. 1025 pronunțată la data de 27.04.2021 de către Judecătoria Sectorului 5 București în dosarul nr. 7901/302/2021 de la Tribunalul București la Tribunalul Giurgiu. În baza art. 74 alin. 5 Cod proc. penală desființează decizia penală nr. 529 din data de 27.05.2021 pronunțată de către Tribunalul București – Secția I penală în dosarul nr. 7901/302/2021. În temeiul art. 74 alin. 4 Cod proc. penală înștiințează Tribunalul București și Tribunalul Giurgiu despre admiterea cererii de strămutare. Fără cale de atac.”, se arată în hotărârea CAB.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanța supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare, din pricina dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„Sunt o persoană care nu are un comportament jignitor, am suportat și îndurat toate abuzurile în 9 luni de zile, muncă, hrană, sănătate, asistență juridică.

Nu am avut nicio reacție violentă, am participat la toate cursurile pe care le-am cerut. Mi-au zis că sunt prizonierul propriei mele educații.

Nu am înțeles de ce am fost adus aici și nu înțeleg de ce nu beneficiez de eliberare condiționată.”, a declarat Liviu Dragnea, imediat după audierile precedente, de la finalul lunii mai.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...