marți, mai 21, 2024
ACTUALITATECercetătorii britanici susțin că sobele cu lemne sunt nocive pentru sănătate și...

Cercetătorii britanici susțin că sobele cu lemne sunt nocive pentru sănătate și recomandă evitarea utilizării lor

Sobele care funcționează cu lemne eliberează în aer particule nocive și cresc foarte mult nivelul de poluare în locuințe, susțin cercetătorii de la Universitatea din Sheffield, informează publicația The Guardian, citată de Libertatea.

Conducătorul studiului, Rohit Chakraborty, de la Universitatea din Sheffield, susţine că persoanele în vârstă şi copiii sunt cei mai vulnerabili la noxele rezultate în urma arderii lemnului în sobe şi recomandă evitarea utilizării acestora, potrivit sursei citate.

De asemenea, autorii studiului susţin că vânzarea sobelor ar trebui să conţină un avertisment cu privire la riscurile pentru sănătate.

Cercetarea a fost realizată în 19 case din Sheffield, pe parcursul a 30 de zile. Aproape 16% dintre gospodăriile din sud-estul Angliei folosesc lemnul pentru încălzirea locuinţei și 18% în Irlanda de Nord, conform datelor din 2016.

Datele Institutului Naţional de Statistică arătau, în urmă cu un an, că numărul gospodăriilor care utilizează în România lemnul de foc ca mijloc de încălzire este de 3,415 milioane, reprezentând 45,71%, din totalul gospodăriilor înregistrate la nivel national.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE