ACTUALITATECercetătorii britanici susțin că sobele cu lemne sunt nocive pentru sănătate și...

Cercetătorii britanici susțin că sobele cu lemne sunt nocive pentru sănătate și recomandă evitarea utilizării lor

Sobele care funcționează cu lemne eliberează în aer particule nocive și cresc foarte mult nivelul de poluare în locuințe, susțin cercetătorii de la Universitatea din Sheffield, informează publicația The Guardian, citată de Libertatea.

Conducătorul studiului, Rohit Chakraborty, de la Universitatea din Sheffield, susţine că persoanele în vârstă şi copiii sunt cei mai vulnerabili la noxele rezultate în urma arderii lemnului în sobe şi recomandă evitarea utilizării acestora, potrivit sursei citate.

De asemenea, autorii studiului susţin că vânzarea sobelor ar trebui să conţină un avertisment cu privire la riscurile pentru sănătate.

Cercetarea a fost realizată în 19 case din Sheffield, pe parcursul a 30 de zile. Aproape 16% dintre gospodăriile din sud-estul Angliei folosesc lemnul pentru încălzirea locuinţei și 18% în Irlanda de Nord, conform datelor din 2016.

Datele Institutului Naţional de Statistică arătau, în urmă cu un an, că numărul gospodăriilor care utilizează în România lemnul de foc ca mijloc de încălzire este de 3,415 milioane, reprezentând 45,71%, din totalul gospodăriilor înregistrate la nivel national.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...