joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATECercetători britanici: Guvernul a folosit tehnici de intensificare a fricii pentru a...

Cercetători britanici: Guvernul a folosit tehnici de intensificare a fricii pentru a controla comportamentul oamenilor în timpul pandemiei

Cercetătorii britanici au recunoscut că au încurajat utilizarea fricii pentru a controla comportamentului oamenilor în timpul pandemiei, scrie The Telegraph, citat de Rost.

Membrii grupului științific (SPI-B), și-au exprimat regretul cu privire la tacticile folosite în încercare de a combate pandemia și spun că activitatea lor a fost „lipsită de etică” și „totalitară”.

„În mod clar, utilizarea fricii ca mijloc de control nu este etică. Folosirea fricii duce spre totalitarism. Nu este o poziție etică pentru niciun guvern modern. Sunt o persoană optimistă, dar toate acestea mi-au oferit o viziune mai pesimistă asupra oamenilor.”, a precizat Gavin Morgan, psiholog care a făcut parte din echipă.

Pe lângă avertismentele legate de pericolul pe care îl reprezintă virusul, guvernul a fost acuzat că a hrănit publicul doar cu vești proaste, cu decese și spitalizări, fără a pune vreodată cifrele în relație cu informații despre cât de mulți oameni se vindecau sau dacă numărul zilnic al deceselor este peste sau sub mediile sezoniere. Și România a fost în mijlocul unei astfel de strategii de mediatizare.

„În martie [2020], Guvernul era foarte îngrijorat în legătură cu gradul de conformare a populației la reguli și credeau că cetățenii nu vor accepta să fie închiși. Au existat discuții despre nivelul de frică necesar pentru a încuraja conformarea și s-au luat decizii cu privire la modul de intensificare a fricii. Modul în care am folosit frica este distopic”, a declarat unul dintre oamenii de știință SPI-B.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Este o formă de control al minții. În mod clar încercăm să o facem într-un mod pozitiv, dar a fost folosit în mod nefavorabil în trecut.

Oamenii folosesc pandemia pentru a prelua puterea și a conduce prin lucruri care altfel nu s-ar întâmpla… Trebuie să fim foarte atenți la autoritarismul care se strecoară.”, spune un alt membru SPI-B.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE