ACTUALITATE Cercetare realizată de Larics: Românii, mai ales cei prezenți în mediul online,...

Cercetare realizată de Larics: Românii, mai ales cei prezenți în mediul online, reticenți în a se vaccina împotriva covid-19

Un barometru de sănătate realizat de către Centrul de Cercetări Sociologice Larics (CCSL) și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI), în parteneriat cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), relevă faptul că românii nu sunt entuziasmați de ideea de a se vaccina împotriva covid-19.

La întrebarea, „cel mai probabil, pandemia de covid 19 va fi stopată cu ajutorul unui vaccin. Dacă un asemenea vaccin ar fi disponibil în următoarea perioadă, dvs v-ați vaccina?”, au răspuns pozitiv doar 19% dintre românii cu conturi pe rețelele de socializare. Mai dornici de vaccinare sunt cei fără conturi pe rețele de socializare, care s-au declarat de acord să se vaccineze într-o proporție de 30,9%.

Proporția celor care nu doresc să se vaccineze este 39,2% – cei cu conturi de socializare, respectiv 36,2% – cei fără conturi de facebook sau Twitter.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

O parte importantă este formată și din cei care ar aștepta o perioadă și ar auzi că acei care s-au vaccinat nu au avut probleme cu vaccinul: 31,6% dintre cei de pe rețelele sociale și 24,6% dintre cei fără conturi în social media.

De asemenea, mai există și categoria persoanelor care s-ar vaccina doar dacă „ni s-ar explica mai multe” despre vaccin: 8,4% între cei de pe social media și 6,8% din categoria celor care nu au conturi de facebook și twitter.


Un sondaj interesant este cel legat de întrebarea: „Cine a ajutat cel mai mult România în a combate pandemia de coronavirus?”.

Aproape 44,9% dintre cei intervievați care nu au conturi sociale, au răspuns că „nu ne-a ajutat nimeni, a trebuit să ne descurcăm singuri”, la fel ca 34,5% dintre cei care au conturi de facebook sau twitter.

36,1% dintre cei care au cont pe o rețea socială au răspuns că România a fost ajutată de Uniunea Europeană, același lucru afirmând și 32,2% dintre cei fără conturi.

Toate datele barometrului vor fi prezentate joi, joi, 12 noiembrie, ora 10:00, în Aula Academiei, a anunțat profesorul Dan Dungaciu într-un editorial publicat în PS News.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 14.425 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite