ACTUALITATECercetare realizată de Larics: Românii, mai ales cei prezenți în mediul online,...

Cercetare realizată de Larics: Românii, mai ales cei prezenți în mediul online, reticenți în a se vaccina împotriva covid-19

Un barometru de sănătate realizat de către Centrul de Cercetări Sociologice Larics (CCSL) și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI), în parteneriat cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), relevă faptul că românii nu sunt entuziasmați de ideea de a se vaccina împotriva covid-19.

La întrebarea, „cel mai probabil, pandemia de covid 19 va fi stopată cu ajutorul unui vaccin. Dacă un asemenea vaccin ar fi disponibil în următoarea perioadă, dvs v-ați vaccina?”, au răspuns pozitiv doar 19% dintre românii cu conturi pe rețelele de socializare. Mai dornici de vaccinare sunt cei fără conturi pe rețele de socializare, care s-au declarat de acord să se vaccineze într-o proporție de 30,9%.

Proporția celor care nu doresc să se vaccineze este 39,2% – cei cu conturi de socializare, respectiv 36,2% – cei fără conturi de facebook sau Twitter.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

O parte importantă este formată și din cei care ar aștepta o perioadă și ar auzi că acei care s-au vaccinat nu au avut probleme cu vaccinul: 31,6% dintre cei de pe rețelele sociale și 24,6% dintre cei fără conturi în social media.

De asemenea, mai există și categoria persoanelor care s-ar vaccina doar dacă „ni s-ar explica mai multe” despre vaccin: 8,4% între cei de pe social media și 6,8% din categoria celor care nu au conturi de facebook și twitter.


Un sondaj interesant este cel legat de întrebarea: „Cine a ajutat cel mai mult România în a combate pandemia de coronavirus?”.

Aproape 44,9% dintre cei intervievați care nu au conturi sociale, au răspuns că „nu ne-a ajutat nimeni, a trebuit să ne descurcăm singuri”, la fel ca 34,5% dintre cei care au conturi de facebook sau twitter.

36,1% dintre cei care au cont pe o rețea socială au răspuns că România a fost ajutată de Uniunea Europeană, același lucru afirmând și 32,2% dintre cei fără conturi.

Toate datele barometrului vor fi prezentate joi, joi, 12 noiembrie, ora 10:00, în Aula Academiei, a anunțat profesorul Dan Dungaciu într-un editorial publicat în PS News.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...