luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATECEO-ul companiei auto înființate de Sir Jim Ratcliffe spune că strategia Europei...

CEO-ul companiei auto înființate de Sir Jim Ratcliffe spune că strategia Europei de trecere la mașini electrice în 2035 va eșua

Lynn Calder, președinta Ineos Automotive, una dintre cele mai tinere companii auto din Europa, înființată de celebrul miliardar Jim Ratcliff, nu crede în strategia de electrificare a Europei, care ar trebui să atingă apogeul în 2035, moment când vor fi interzise mașinile cu emisii de CO2, scrie Profit.

Lynn Calder,probabil singura CEO femeie din industria auto europeană, este de părere că strategia Europei de a impune, în 2035, propulsia complet electrică pentru toate automobilele noi va eșua, aceasta susținând că o o politică multi-energie ar fi fost mult mai normală.

Ineos are propria strategie de electrificare, care cuprinde lansarea unui model complet electric în următorii trei ani, numit Fusilier. Mașina a fost prezentată deja sub forma unui concept, dar mai are până când va putea fi lansată în versiunea de serie.

Mai mult, șefa Ineos este de părere că Uniunea Europeană și guvernul Marii Britanii nu ar trebui să impună strategia tehnologică a companiilor, ci doar să reglementeze unele domenii. Referirea ar putea fi la posibilitatea ca motoarele care funcționează cu combustibili sintetici să fie permise după 2035, însă discuția se oprește deocamdată la prețul acestor combustibili, care nu vor putea fi cumpărați de toată lumea, dacă nu se ieftinesc.

De altfel, Sir Jim Ratcliffe a acuzat guvernele europene că „bagă mașinile electrice pe gât” consumatorilor, iar aceștia nu vor să le cumpere. Acesta a avertizat că mașinile electrice au încă foarte multe defecte și a adus argumente în sprijinul ideii că producătorii auto nu ar trebui să fie forțați să fabrice doar astfel de autovehicule.

Mai mult, Jim Ratcliff a solicitat guvernului britanic să amâne interdicția de vânzare a tuturor autoturismelor pe benzină dincolo de anul 2035.

El a avertizat că cererea pentru vehiculele electrice (EV) a “secat” și face lobby pentru relaxarea legilor privind zero emisii, astfel încât vehiculele cu emisii reduse să poată fi vândute chiar și după termenul limită planificat, ca un pas “intermediar” către tehnologii mai curate.

De asemenea, Manfred Weber, președintele Partidului Popular European (PPE), care a obţinut cele mai multe locuri în Parlamentul European în urma alegerilor din 9 iunie,a declarat că va face presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE