sâmbătă, aprilie 20, 2024
RECOMANDĂRICentrul de sprijin în criza de sarcină „Sf. Împărăteasă Elena” împlinește un...

Centrul de sprijin în criza de sarcină „Sf. Împărăteasă Elena” împlinește un an. Să ducem vestea mai departe

Centrul de sprijin în criza de sarcină „Sf. Împărăteasă Elena” împlinește un an, a anunțat Alexandra Nadane, Director Executiv al Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei și coordonatoarea instituției.

La un an de la înființare, Alexandra Nadane nu cere bani, ci să se ducă mesajul mai departe. Sunt mult mai multe femei care au nevoie de sprijin și trebuie să știe că există cineva pentru ele.

„380 de apeluri primite în ultimul an, o experiență de 4 ani de sprijin instituțional oferit femeilor în criză de sarcină, 1 an de la deschiderea Centrului „Sfânta Împărăteasă Elena” și o singură concluzie: în inimile femeilor în criză de sarcină se dau bătălii greu de imaginat. Ele au loc chiar în clipa în care citești această postare”, a scris Alexandra Nadane.

„Sunt lupte între bine și rău, între credință și deznădejde, între viață și moarte. Frica, disperarea, lipsa de speranță sunt monștrii cu care se luptă aceste femei și care sunt – câteodată – de neînvins dacă nu sunt ajutate de alții. Da, fiecare secundă contează și orice ajutor salvează vieți”, continuă mesajul ei.

„Uneori, apelurile la linia verde a Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei sunt un ultim strigăt de ajutor. Alteori femeile sunt atât de epuizate de lupta pe care au dus-o singure, încât nu le vine să creadă că există centre și persoane specializate în criza de sarcină, pregătite să le fie alături emoțional și material, pentru a se bucura în liniște de venirea pe lume a copilului lor.”

Alexandra Nadane spune că multă lume ignoră realitatea crizei de sarcină, pentru că nu apar în public suficiente mărturii despre ea: „În fiecare zi multe femei pierd această luptă și renunță să lupte pentru copiii lor nenăscuți fără să știe că existăm și că suntem gata să le fim alături”.

Cele mai simple moduri de sprijin

1. Distribuie pe rețelele de socializare mărturii despre criza de sarcină și informații despre centrele de sprijin. Cine știe, poate o femeie din lista ta trece chiar acum printr-o criză de sarcină, citește ce ai postat, cere ajutor și alege viața.

2. Vorbește despre realitățile crizei de sarcină în grupul tău de prieteni și de cunoscuți. Cu cât vor înțelege mai mulți oameni criza de sarcină, cu atât vor fi mai motivați să sprijine femeile aflate în această situație.

3. Dacă ai trecut printr-o criză de sarcină, scrie despre experiența ta, chiar și anonim,  la marturii@centrulsfantaelena.ro. Mărturiile despre criza de sarcină schimbă inimi și salvează vieți. Sunt o puternică sursă de inspirație pentru alte femei care trec prin așa ceva. Ultima carte de mărturii a fost publicată în martie 2021 și poate fi citită aici.

4. Donează pentru realizarea unor materiale video profesioniste despre criza de sarcină. Schimbarea vine prin educație, prin informare și prin conștientizare. Am început să facem câțiva pași în acest sens prin filmarea profesionistă a 5 mărturii despre criza de sarcină, care vor apărea în curând, dar această direcție trebuie dezvoltată în mod constant.

5. Donează pentru promovarea celor două centre ale Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei. Reclamele prin Google Ads, Facebook, Instagram, panourile de informare în locuri publice, spoturile sau cărțile trimise către persoane care lucrează cu publicul și pot direcționa femeile în criză de sarcină spre centrele noastre presupun alocarea unor resurse financiare de care – încă – nu dispunem. Dacă le-am avea, am construi mai mult.

Ce impact produce sprijinul

  • Ajuți femeile în criză de sarcină să afle că pot primi ajutor să-și nască copilul.
  • Contribui la nașterea unor copii care, fără sprijin, nu ar fi avut șansa de a veni pe lume.
  • Oferi femeilor puterea de a alege viața, când ajung într-o criză de sarcină.
  • Umanizezi semenii contribuind la schimbarea inimilor, prin educarea publicului larg.

„Mulți oameni care devin conștienți că există criza de sarcină vor decide să se implice, fie ajutând direct femeile, fie construind inițiative și centre de sprijin. Altfel, ei nu vor ști despre tragediile femeilor de lângă ei”, a transmis Alexandra Nadane.

„Cea mai puternică bătălie din lume se dă în inimile femeilor în criză de sarcină și poate fi câștigată prin educație, prin conștientizare și prin sprijin. Hai să ajutăm împreună!”, a încheiat ea.

Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei a creat Centrul de Consiliere și Informare „Sf. Împ. Elena” în 2020, anul pandemiei, după cererile de ajutor depășiseră capacitatea primului centru înființat de organizație în Capitală, „Sf. Alexandra Împărăteasa”.

La înființarea Centrului „Sf. Împărăteasă Elena”, Părintele Patriarh Daniel a donat icoana Sfinților Împărați Constantin și mama sa, Elena, și suma de 30.000 de lei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE