News ȘTIRI Centrele de tratament balnear rămân închise. Zeci de mii de specialiști în...

Centrele de tratament balnear rămân închise. Zeci de mii de specialiști în șomaj tehnic, pierderi de 1 milion de euro pe zi

Centrele de tratament balnear au fost închise în primăvară și se pare că autoritățile le-au uitat așa, în contextul în care restricțiile nu au fost anulate de la 1 septembrie, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, în cazul restaurantelor.

Această decizie a afectat peste 60 de mii de angajați, respectiv asistenţi medicali, medici fizioterapeuţi şi personal auxiliar, în mare aceștia fiind în şomaj tehnic.

„Suntem singura ţară unde nu au fost deschise staţiunile balneare. Noi am avut o pierdere, la nivelul ţării, de circa 1 milion de euro pe zi. O parte din oameni, neputând să lucreze au plecat în străinătate“, a declarat, pentru ȘtirileProtv, Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR).

Potrivit sursei citate, de aproape 5 luni, n-a mai făcut nimeni tratament la Centrul de la Techirghiol.

„Ne-am organizat, am făcut protocoale de lucru şi avem speranţa că în cel mai scurt timp vom relua şi activitatea“, a spus Roxana-Elena Almașa, manager sanatoriul Techirghiol.

Datele oficiale arată că, în 2019, sejururile în stațiuni balneare au fost în medie mai lungi decât cele de pe litoral.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate