ACTUALITATECentrele de tratament balnear rămân închise. Zeci de mii de specialiști în...

Centrele de tratament balnear rămân închise. Zeci de mii de specialiști în șomaj tehnic, pierderi de 1 milion de euro pe zi

Centrele de tratament balnear au fost închise în primăvară și se pare că autoritățile le-au uitat așa, în contextul în care restricțiile nu au fost anulate de la 1 septembrie, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, în cazul restaurantelor.

Această decizie a afectat peste 60 de mii de angajați, respectiv asistenţi medicali, medici fizioterapeuţi şi personal auxiliar, în mare aceștia fiind în şomaj tehnic.

„Suntem singura ţară unde nu au fost deschise staţiunile balneare. Noi am avut o pierdere, la nivelul ţării, de circa 1 milion de euro pe zi. O parte din oameni, neputând să lucreze au plecat în străinătate“, a declarat, pentru ȘtirileProtv, Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR).

Potrivit sursei citate, de aproape 5 luni, n-a mai făcut nimeni tratament la Centrul de la Techirghiol.

„Ne-am organizat, am făcut protocoale de lucru şi avem speranţa că în cel mai scurt timp vom relua şi activitatea“, a spus Roxana-Elena Almașa, manager sanatoriul Techirghiol.

Datele oficiale arată că, în 2019, sejururile în stațiuni balneare au fost în medie mai lungi decât cele de pe litoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite