ACTUALITATECentrele de tratament balnear rămân închise. Zeci de mii de specialiști în...

Centrele de tratament balnear rămân închise. Zeci de mii de specialiști în șomaj tehnic, pierderi de 1 milion de euro pe zi

Centrele de tratament balnear au fost închise în primăvară și se pare că autoritățile le-au uitat așa, în contextul în care restricțiile nu au fost anulate de la 1 septembrie, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, în cazul restaurantelor.

Această decizie a afectat peste 60 de mii de angajați, respectiv asistenţi medicali, medici fizioterapeuţi şi personal auxiliar, în mare aceștia fiind în şomaj tehnic.

„Suntem singura ţară unde nu au fost deschise staţiunile balneare. Noi am avut o pierdere, la nivelul ţării, de circa 1 milion de euro pe zi. O parte din oameni, neputând să lucreze au plecat în străinătate“, a declarat, pentru ȘtirileProtv, Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR).

Potrivit sursei citate, de aproape 5 luni, n-a mai făcut nimeni tratament la Centrul de la Techirghiol.

„Ne-am organizat, am făcut protocoale de lucru şi avem speranţa că în cel mai scurt timp vom relua şi activitatea“, a spus Roxana-Elena Almașa, manager sanatoriul Techirghiol.

Datele oficiale arată că, în 2019, sejururile în stațiuni balneare au fost în medie mai lungi decât cele de pe litoral.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...