Dorinel Umbrărescu, cel mai important constructor român, ar intențina să-și vândă afacerile companiei americane Bechtel, a anunțat în exclusivitate Puterea.ro. Conform acestei surse, afacerile lui Umbrărescu sunt în acest moment auditate la Deloitte.
Umbrărescu este unul dintre cei mai eficienți constructori de drumuri din România. Până acum a executat și are în execuție în jur de 400 de kilometri de șosea rapidă.
Proiectele sale actuale sunt foarte importante și dacă ar fi finalizate ar lega și mai bine regiunile țării între ele. În special, este vorba de Autostrada Moldovei, unde Umbrărescu are de construit 255 de kilometri.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media
Celelalte proiecte sunt: Autostrada Transilvania – A3, care totalizează 42,2 kilometri, două loturi, 2 și 4, de pe Centura Capitalei, Nord, în profil de autostradă, în jur de 23,5 kilometri, două tronsoane care totalizează 63 de kilometri de pe drumul expres Craiova-Pitești, zis și ”autostrada Ford”, ciotul de 9,1 kilometri dintr Margina și Holdea, de pe A1.
Puterea susține că Umbrărescu ar fi decis să-și vândă afacerea americanilor din mai multe motive: „inconsecvența măsurilor legislative și fiscale, creșterea prețurilor materialelor de construcții, relația defectuoasă cu Compania de Autostrăzi, deținută de Ministerul Transporturilor, invazia companiilor turcești, exodul forței de muncă, inclusiv la acele societăți din Turcia”.
Umbrărescu acuză, de asemenea, și invazia companiilor turcești în infrastructura autohtonă, mai ales în vremea ministeriatului lui Sorin Grindeanu. Mai exact, reclamă modul acestora de lucru. Câștigă licitații la prețuri mult mai mici decât concurența, iar după primirea contractelor, turcii iau și forța de muncă de la competitori, ademenind-o cu lefuri mai mari. În felul acesta, multe companii se trezesc peste noapte că nu pot să-și îndeplinească sarcinile din contract, adică să termine lucrările la timp, din cauză că nu au cu cine.
Bechtel, companie strategică
Potențialul cumpărător al afacerilor, Bechtel, este o companie strategică din Statele Unite ale Americii. Compania se duce acolo unde interesele politice americane o cer, fiind văzută ca un fel de test pentru soliditatea încrederii în SUA.
Astfel, fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, afirma că „La vremea la care a fost semnat (anul 2003, n.red.), contractul cu Bechtel era un fel de cerinţă pentru ca România să intre în NATO. Înţeleg nevoia ca o companie americană să intre pe piaţa românească în construcţia de autostrăzi, dar nu înţeleg de ce contractul a fost negociat în doar şapte zile, iar valoarea contractului, de 2,3 miliarde de euro, a fost stabilită prin extrapolarea studiului de fezabilitate făcut pe şase kilometri la toţi cei 415 kilometri ai Autostrăzii”.
Berceanu se referă la cel mai păgubos contract semnat după 1989, prin care compania Bechtel a primit 1,4 miliarde de euro de la statul român, pentru doar 52 de kilometri de autostrăzi.
Interesant este că aceeași companie a realizat și primele autostrăzi din Kosovo, de când această provincie sârbă și-a proclamat, în mod uniltateral, independența, cu masiv sprijin american.
În aceste condiții, nu este greu de înțeles de ce americanii ar dori să preia controlul Autostrăzii Moldovei, cea care leagă Estul Țării de București, în condițiile războiului de la granița…de Est.
Reamintim că recent, o delegație de medici americani a vizitat mai multe spitale din nord-estul României.
Umbrărescu a adus românii înapoi în țară
Compania UMB, controlată de familia Umbrărescu, implicată în numeroase proiecte de construcție de autostrăzi în România, dispune la acest moment de 5.400-5.500 de angajați, peste 80% din personalul plecat anterior în străinătate revenind acum în țară și reangajându-se la companie, spunea secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu, îm aprilie 2023.
„Are capacitate de a derula lucrările. Creșterea exponențială pe care a avut-o nu a fost una care să pună în pericol societatea. Merg foarte des pe șantiere și cred că poate să managerieze și să închidă toate proiectele, fiind și în diferite faze de execuție. Nu e ușor, avem mulți kilometri de forat, dar a mai și comandat utilaje, mașini. Se va încadra, unele sectoare ar putea fi gata chiar mai devreme “, a declarat secretarul de stat.
La toată polologhia dumneavoastră este un răspuns simplu și evident: Umbrărescu nu a negat nimic. Când cineva spune minciuni despre tine, negi. Mai ales când acestea devin foarte populare. Dar dânsul nu a negat.
Multă sănătate
Numai surse de surse, verificate pe toate partile: puterea, cucuveaua baltata, vaca nationalista, servetelul roz …
Chiar puneti botul la toate “petardele” aruncate de RuZZia prin intermediul AUR?
Si chiar daca era adevarat, sa va dau un exemplu palpabil, mai exact DN22A, drumul spre Tulcea, mai exact drumul spre Kogalniceanu, baza americana.
Modernizat/reabilitat la presiunea americanilor si atent supervizat de catre ei.
Pai bai nene, drumul ala este superb, facut cu simt de raspundere concureaza cu E85, batut de viscole Dobrogene adevarate iarna.
Pe el au fost carate toate eolienele din Dobrogea, toata tehnica militara catre Kogalniceanu, materiale de constructie si mai nou o mare parte din cerealele din Ucraina.
Reparatii minore, deteriorat doar in localitati, unde btw, se “ocupa” primariile de intretinerea drumului ca deh, trece pe al el prin comuna.
Ca si rezumat, americanii fac si treburi bune atunci cand sunt lasati in pace. Asta lasand deoparte “afacerea BECHTEL”, unde nu se stie exact care a fost problema, a fost taxa de protectie sau “comisioanele” solicitate de partea romana au depasit marja de profit a constructorului, asta doar nationalistul Nastase ne poate spune, dupa ce a “nationalizat” toata industria Romaniei.
Fake news.
Ce e ? Faptul că Umbrărescu nu a negat și refuză să răspundă?
Poate a fost Bechtel tot timpul în spatele omului de afaceri de succes Umbrărescu. Umbrărescu umbrea/acoperea Bechtel. Bechtel este CIA, mă rog oamenii din spatele agenției.
Poate i-au dat atîta că n-a putut zice nu.
Merg pe prima variantă. Oricît de priceput ai fi nu are însemnătate cînd sînt contracte mari cu statul. Poate are dacă subcontractezi la a n+una mână și aduni firmiturile.