sâmbătă, septembrie 23, 2023
ACTUALITATECehia | Premierul conservator și moderat eurosceptic, Andrej Babiș, a pierdut alegerile

Cehia | Premierul conservator și moderat eurosceptic, Andrej Babiș, a pierdut alegerile

Coaliţia „Împreună” de centru-dreapta a învins în alegerile legislative din Cehia formațiunea ANO a premierului Andrej Babis.

După numărarea a 99,7% din secțiile de votare, coaliția Împreună are 27,72% din voturi iar ANO 27,20%.

În Parlamentul ceh vor intra și Partidul Piraților și Partidul Primarilor care vor fi invitate să participe la guvernare. Toate forțele de opoziție au 108 din 200 locuri în Parlament și pot forma Guvernul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Babiș, un conservator, a fost mereu un ghimpe în coasta politicienilor de la Bruxelles. Pe teme precum migrația, schimbările energetice și suveranitatea statelor naționale.

Recent, Babiș s-a exprimat în favoarea unor politici pro-viață în Europa, afirmând că nu migrația va fi cea prin care se va salva demografic Bătrânul Continent.

Babiș s-a poziționat și împotriva dorinței Comisiei Europene de a impune mașinile electrice.

Premierul Cehiei a fost luat în vizor și de nou înființatul Parchet European, condus de Laura Codruța – Koveși. Alături de el, ținta a fost pusă pe un alt conservator și eurosceptic, slovenul Janez Janșa.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Premier conservator care si-a supus propriul popor la un lockdown foarte dur in 2020. Si in valul 1, dar si in 2 si 3. Nu ma mira ca pierd conservatorii teren in Europa. Visegrad s-a comportat identic cu occidentalii progresisti in gestionarea crizei covid. Este tristul adevar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate