joi, februarie 9, 2023
ACTUALITATECEDO | Polonia este condamnată pentru „discriminarea unei mame homosexuale”

CEDO | Polonia este condamnată pentru „discriminarea unei mame homosexuale”

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat joi Polonia pentru că a retras custodia copiilor unei mame care a început o relație cu o altă femeie după ce a divorțat de soțul ei, informează France Presse, citat de Agerpres.

Reclamantei i s-a acordat inițial custodia după un „divorț amiabil” cu fostul ei soț, în 2005. Ulterior, un tribunal polonez i-a retras custodia copiilor săi, instanța bazându-și decizia pe o evaluare în care mama a fost întrebată dacă este homosexuală și dacă a avut relații sexuale cu noua ei parteneră.

Într-o altă procedură, în care a fost implicat doar cel mai mic copil, instanța a refuzat să îl plaseze cu mama sa, invocând „rolul mai important al tatălui de a oferi un model masculin” în creșterea și educarea copilului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Curtea Europeană a considerat că „din cauza orientării sexuale” a mamei, a existat „un tratament inegal între reclamant și orice alt părinte” și că abordarea polonă a cazului „încalcă Convenția Europeană a Drepturilor Omului”.

Prin urmare, Polonia a fost condamnată și obligată să plătească €10.000 reclamantei pentru „daune morale”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. noul imperialism, ati văzut ce ușor e?

    inventezi o amețită discriminată și umilești o națiune pentru cineva care vrea să crească un copil cu 2 mame idioate egoiste care se gandesc numai la sexul lor nu la copil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate