ACTUALITATECEDO | Polonia este condamnată pentru „discriminarea unei mame homosexuale”

CEDO | Polonia este condamnată pentru „discriminarea unei mame homosexuale”

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat joi Polonia pentru că a retras custodia copiilor unei mame care a început o relație cu o altă femeie după ce a divorțat de soțul ei, informează France Presse, citat de Agerpres.

Reclamantei i s-a acordat inițial custodia după un „divorț amiabil” cu fostul ei soț, în 2005. Ulterior, un tribunal polonez i-a retras custodia copiilor săi, instanța bazându-și decizia pe o evaluare în care mama a fost întrebată dacă este homosexuală și dacă a avut relații sexuale cu noua ei parteneră.

Într-o altă procedură, în care a fost implicat doar cel mai mic copil, instanța a refuzat să îl plaseze cu mama sa, invocând „rolul mai important al tatălui de a oferi un model masculin” în creșterea și educarea copilului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Curtea Europeană a considerat că „din cauza orientării sexuale” a mamei, a existat „un tratament inegal între reclamant și orice alt părinte” și că abordarea polonă a cazului „încalcă Convenția Europeană a Drepturilor Omului”.

Prin urmare, Polonia a fost condamnată și obligată să plătească €10.000 reclamantei pentru „daune morale”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. noul imperialism, ati văzut ce ușor e?

    inventezi o amețită discriminată și umilești o națiune pentru cineva care vrea să crească un copil cu 2 mame idioate egoiste care se gandesc numai la sexul lor nu la copil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...