luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATECe spune românul căruia i-a ars ca o torță Dacia Spring: Dacă...

Ce spune românul căruia i-a ars ca o torță Dacia Spring: Dacă la început am încurajat achiziția unei asemenea mașini, în momentul acesta am mari rețineri

Ionel Cârnu, românul căruia i-a ars mașina Dacia Spring în județul Timiș acum câteva luni, a postat un mesaj pe grupul de Facebook Dacia Spring România (Oficial) în care prezintă recomandări pentru cei care vor să achiziționeze o astfel de mașină.

„Având în vedere ultimul eveniment de la Cluj-Napoca cu Springul ce s-a aprins ca o torță, am zis să îndrăznesc și eu să postez un scurt clip cu Springul meu ce a ars complet acum mai bine de două luni.

Veți auzi în fundal vocea soției mele, o femeie extrem de puternică și curajoasă care a trecut prin multe încercări, iar prin natura meseriei pe care o practică de peste 22 de ani a avut de-a face numai cu lucruri mai puțin plăcute. Și totuși, reușește să-și păstreze calmul, deși coborâse din mașină cu câteva momente mai devreme, alături de fiul nostru de 15 ani.

Mașina era parcată în fața casei noastre și dacă luați în considerare distanța de la care pompierii militari din Cluj-Napoca stingeau acel Spring pentru a nu se expune unei deflagrații, gândiţi-vă la ce distanță de viitoarea epavă se află soția mea, nepurtând nici un accesoriu de protecție. În alt clip vă pot arăta cum tot ea încearcă să stingă cu un amărât de extinctor vâlvătaia uriașă.

Din suflet vă recomand următoarele:

– la cel mai mic zgomot care s-ar propaga din zona acumulatorului, trageți imediat pe dreapta, asigurând ca în acea zonă să nu se regăsească alte autoturisme sau bunuri ce pot suferi pagube!

– la cea mai mică urmă de fum din zona de jos a mașinii ,sunați de urgență la 112!

– nu încercati să stingeți de unii singuri focul întrucât nu veți reuși și mai mult decât atât, vă veți expune unor riscuri majore!

– asigurați-vă mașina electrică cu o poliță CASCO, cât timp firmele de asigurări vor mai accepta asigurarea acestor autoturisme întrucât de la firma producătoare veți primi doar… SFATURI!

Dacă la început am încurajat achiziția unei asemenea mașini, în momentul acesta am mari rețineri. Nu vreau să spun mai mult“ a scris românul pe grupul de Facebook Dacia Spring România (Oficial).

Ieri, 3.000 de autoturisme s-au făcut scrum la bordul unui cargou, în largul coastelor Țărilor de Jos, după ce o mașină electrică a luat foc.

De asemenea, în urmă cu aproape 2 luni, în Huedin, un incendiu a izbucnit la o mașină hibrid.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

 1. ” încearcă să stingă cu un amărât de extinctor vâlvătaia uriașă.”

  -contine cuplu redox,
  carburant-oxidant
  nu se mai stinge CU NIMIC,
  e ca la reactoru nuclear
  (termitu se poate stinge cu apa- daca masa nu are invelis….)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE