luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATECe OM am pierdut! Ivan Patzaichin: România e pământul meu, ţara mea,...

Ce OM am pierdut! Ivan Patzaichin: România e pământul meu, ţara mea, locul meu. Revolta faţă de conducători e una, dar iubirea faţă de ţară este altceva

După cum se știe, deja, pe 5 septembrie 2021 a trecut în lumea celor drepți marele sportiv Ivan Patzaichin, multiplu campion mondial și olimpic, la vârsta de 72 de ani.

Pe lângă marile performanțe sportive, Ivan Patzaichin a avut și un caracter frumos, fiind o persoană care a știut să-și păstreze modestia și bunul simț, deși a fost încărcat de glorie.

Conform spuselor sale, Patzaichin a fost învățat de mic să meargă la Biserică, fiind un tip foarte credincios.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Am avut o educație specifică de a merge la biserică, de a crede, de a mă ruga. De mic am avut parte de ele. Credința este educație. Şi am învăţat aici să am respect faţă de cei din jurul meu, pentru că împreună se făceau toate. Aici am învăţat să am speranţe de mai bine, de mai frumos.

Când te rogi şi vrei să te ajute Dumnezeu e cel mai frumos. Trebuie să ai credinţă şi speranţă. Dar când te rogi trebuie să fie de-adevăratelea. Real. Când crezi în ceva trebuie să ai puterea de a te ruga, de a cere. Chiar şi o prietenie. O prietenie nu se poate baza decât pe respect şi, din fericire, nu ştiu prin ce minune, am avut această diferenţiere şi am reuşit să-mi aleg prietenii întotdeauna pe suflet. Am prieteni din copilărie cu care mă văd şi acum. E mare lucru, dar foarte greu de realizat.

Nu poţi schimba ceva decât dacă le oferi oamenilor exemplul tău. E foarte greu să-i spui unui om «Schimbă-te!», sau «Fă aşa cum spun eu!». Prin puterea exemplului, prin comportamentul individual, se pot realiza lucruri frumoase” afirmă Ivan.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Când lupţi să câştigi o medalie pentru ţara ta o faci pentru că o iubeşti din toate puterile. Nu există onoare mai mare pentru un sportiv decât aceea de a-şi reprezenta ţara. Iar când imnul ei răsună, sentimentul ce te copleșește este cu neputinţă de descris.”, a declarat el în trecut.

În ceea ce privește iubirea de țară, cuvintele lui Patzaichin pot sta oricând pe prima pagină a unui manual de istorie a românilor.

„România e pământul meu, ţara mea, locul meu. Chiar dacă sunt de altă etnie, mândria mea este că sunt român. Trebuie să ai în tine respectul faţă de ce e mai frumos, faţă de oameni, faţă de cei care au încredere în tine.
Revolta faţă de conducători e una, dar iubirea faţă de ţară este altceva. Nu trebuie confundate lucrurile între ele. Nu că sunt eu patriot, dar e ca şi cum vorbeşti de părinţi, de casă, de locul unde te-ai născut. Mi se pare normal pentru un om, oriunde trăieşte, să fie demn cetăţean al ţării respective. Aşa gândesc. Sunt un român.
Nu aş schimba nimic pentru că suntem un popor muncitor, inventiv, credincios. Nu aş schimba nimic la noi. Avem nevoie de puţin ajutor, dar noi înşine trebuie să ni-l dăm. Să începem să ne ajutăm unii pe alţii ca să putem realiza multe împreună. Dacă nu vom fi împreună va fi greu.
Fiecare ne naştem cu un rost pe această lume, important este să-l decriptăm la timp şi să fim prezenţi la întâlnirile cu destinul”, spunea marele campion.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE