OPINIICe nu înțelege jurnalistul haștagist Cătălin Tolontan când vine vorba de „migrație...

Ce nu înțelege jurnalistul haștagist Cătălin Tolontan când vine vorba de „migrație ilegală”

Jurnalistul haștagist- inchizitor Cătălin Tolontan a mai avut în trecut nedumeriri care i-au fost rezolvate de coledzi din mass-media.

Un articol publicat recent de ziarul „Libertatea”, unde Cătălin Tolontan este „coordonator editorial”, zugrăvește cu prisosință habarnismul dâmbovițean existent în descrierea unui fenomen care este perpetuat prin finanțări globaliste dar și prin ignoranța înșurubată puternic în birourile unor conduceri de redacție din București. În acest caz, gazeta Diviziei Presă prezintă un raport al unui ONG olandez (Lighthouse Reports, care culmea, este finanțat de Open Society Foundation, OSF, adică de fundația-fanion neomarxistă care încurajează global migrația) care a identificat cazuri în care „refugiații” sunt alungați înapoi către Serbia de polițiștii români de frontieră.

Pe înțelesul așa-numitului coordonator editorial de la Libertatea, Cătălin Tolontan, persoanele invocate de ONGul olandez sunt „migranți”, nu „refugiați”, câtă vreme nu au obținut acest statut prin decizie judecătorească. În plus, fiindcă migranții respectivi au trecut din Grecia (o țară desemnată ca „sigură” a UE) într-o altă țară desemnată ca fiind „sigură” a UE (România), ei sunt ilegali pe teritoriul Românei și nu pot fi numiți „refugiați” nici măcar în poveștile ONGurilor fiindcă provin dintr-o țară (Grecia) unde n-au fost persecutați, nu au avut drepturi încălcate și unde ar fi trebuit să aștepte decizia autorităților cu privire la solicitarea de azil politic depusă atunci când au pătruns prima dată în spațiul UE.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Continuarea articolului este pe blogul jurnalistului Traian Horia.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...