News ȘTIRI CE impune statelor membre „solidaritate obligatorie” cu migranții. Îi accepți sau plăteșți...

CE impune statelor membre „solidaritate obligatorie” cu migranții. Îi accepți sau plăteșți pentru ei

Comisia Europeană (CE) a dat publicității, miercuri, o așa zisă reformă a sistemului de azil european pentru migranți, în care cotele obligatorii de refugiați impuse statelor membre sunt înlocuite cu un nou concept, anume „solidaritate obligatorie”.

Practic, această „solidaritate obligatorie” nu lasă niciunui stat membru posibilitatea de a refuza să se implice activ în problematica migranților. Noul sistem de azil impune tuturor țărilor solidaritate cu statele membre din prima linie a sosirii migranților, cum este cazul Greciei sau Italiei.

În momentul în care Comisia aprobă activarea acestui mecanism de solidaritate obligatorie- scrie Agerpres– ea decide şi numărul migranţilor care ar trebui preluaţi de celelalte state membre din ţara aflată sub presiune şi toate ţările vor trebui să-şi aducă o contribuţie în funcţie de forţa lor economică şi de populaţie.

Pe de altă parte, pentru fiecare migrant adult primit statele membre vor primi din bugetul comunitar 10.000 de euro.

Potrivit sursei citate, această soluţie, descrisă de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, drept un echilibru ”just şi rezonabil” între ”responsabilitate şi solidaritate” între statele UE, are în vedere să convingă ţările care au refuzat cotele obligatorii de refugiaţi, în special cele membre ale Grupului de la Vişegrad (Ungaria, Polonia, Republica Cehă şi Slovacia) şi Austria, al cărei cancelar Sebastian Kurz a reafirmat marţi că o repartizare a migranţilor între statele UE ”nu funcţionează”.

În cazul unei crize comparabile cu cea din 2015, când în UE au sosit peste un milion de refugiaţi, opţiunile statelor membre se vor reduce la preluarea migranţilor sau repatrierea celor respinşi.

Dacă o ţară nu reuşeşte într-un termen de opt luni să repatrieze către ţara lor de origine migranţii a căror expulzare şi-a asumat-o, atunci ea va trebui să-i primească pe teritoriul ei.

Acestea sunt însă alternative nerealizabile pentru ţările mici, care nu au mijloacele necesare, remarcă pentru AFP o sursă europeană, notează Agerpres.

 

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate