ACTUALITATE Ce-i în mână nu-i minciună: Tranzacțiile cu cardul au SCĂZUT în 2020...

Ce-i în mână nu-i minciună: Tranzacțiile cu cardul au SCĂZUT în 2020 față de 2019. Jurnalistul economic, Adrian Panaite: Românii au resimțit o criză economică, nu sanitară

Românii au efectuat în anul 2020 tranzacții cu cardul de credit în valoare de 13,9 mld. lei, în scădere cu 1,53% faţă de anul 2019, după cum reiese din datele centralizate de BNR.

Românii au făcut tranzacții cu cardul de credit în valoare de 13,9 mld. lei, în anul 2020, în scădere cu 1,53% faţă de anul 2019, după cum reiese din datele centralizate de BNR, citate de zf.ro.

Tranzacțiile cu cardul de credit au încetinit ușor în 2020,  cu toate că majori­tatea activităților s-a mutat în mediul online în condițiile blocajului determinat de pandemia de coronavirus.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Jurnalistul economic Adrian Panaite a explicat acest proces prin faptul că au perceput o criză economică generată de deciziile autorităților, nu s-au temut de criza sanitară.

„Oamenii și agenții economici au pus mâna pe cash, ceea ce arată neîncredere în autorități, și arată că problema reală nu este cea sanitară – că punem mâinile pe bani – ci lipsa de predictibilitate și aceste măsuri intempestive. Răspunsul populației a fost cel contrar celui recomandat de autorități.Când prinzi niște resurse nemijlocite, ții de ele, că nu știi ce vremuri vin”, spunea el în cadrul podcastului PoveștiR3 din 24 februarie.

Un studiu de piață dat publicității la începutul lunii ianuarie arăta că 50% dintre români nu cred că banii „gheață” răspândesc coronavirusul.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 11.305 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite