vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATECe-i în mână nu-i minciună: Tranzacțiile cu cardul au SCĂZUT în 2020...

Ce-i în mână nu-i minciună: Tranzacțiile cu cardul au SCĂZUT în 2020 față de 2019. Jurnalistul economic, Adrian Panaite: Românii au resimțit o criză economică, nu sanitară

Românii au efectuat în anul 2020 tranzacții cu cardul de credit în valoare de 13,9 mld. lei, în scădere cu 1,53% faţă de anul 2019, după cum reiese din datele centralizate de BNR.

Românii au făcut tranzacții cu cardul de credit în valoare de 13,9 mld. lei, în anul 2020, în scădere cu 1,53% faţă de anul 2019, după cum reiese din datele centralizate de BNR, citate de zf.ro.

Tranzacțiile cu cardul de credit au încetinit ușor în 2020,  cu toate că majori­tatea activităților s-a mutat în mediul online în condițiile blocajului determinat de pandemia de coronavirus.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Jurnalistul economic Adrian Panaite a explicat acest proces prin faptul că au perceput o criză economică generată de deciziile autorităților, nu s-au temut de criza sanitară.

„Oamenii și agenții economici au pus mâna pe cash, ceea ce arată neîncredere în autorități, și arată că problema reală nu este cea sanitară – că punem mâinile pe bani – ci lipsa de predictibilitate și aceste măsuri intempestive. Răspunsul populației a fost cel contrar celui recomandat de autorități.Când prinzi niște resurse nemijlocite, ții de ele, că nu știi ce vremuri vin”, spunea el în cadrul podcastului PoveștiR3 din 24 februarie.

Un studiu de piață dat publicității la începutul lunii ianuarie arăta că 50% dintre români nu cred că banii „gheață” răspândesc coronavirusul.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE