ACTUALITATECE Handbal feminin: Olanda - România 35 - 24. Tricolorele au încheiat...

CE Handbal feminin: Olanda – România 35 – 24. Tricolorele au încheiat competiția pe locul 12

ACTUALIZARE 21:00 Naţionala României a fost învinsă de echipa Olandei cu 35-24 (16-12), marţi, la Kolding, în ultimul său meci din Grupa principală II a Campionatului European de handbal feminin – EHF EURO 2020 din Danemarca.

România a încheiat turneul pe locul 12, cu o singură victorie, în prima fază a grupelor, şi cinci eşecuri (trei în grupa principală), aceasta fiind cea mai slabă clasare a sa la un Campionat European în 13 participări.

Pentru echipa antrenată de Bogdan Burcea au marcat Cristina Laslo 7 goluri, Anca Polocoşer 6, Nicoleta Dincă 2, Ana-Maria Ţicu 2, Eliza Buceschi 1, Sonia Seraficeanu 1, Ana Maria Iuganu 1, Ana-Maria Savu 1, Alexandra Dindiligan 1, Andreea Popa 1, Laura Popa 1.

Golurile învingătoarelor au fost reuşite de Bo van Wetering 8, Debbie Bont 4, Laura van der Heijden 4, Lois Abbingh 3, Kelly Dulfer 3, Inger Smits 3, Dione Housheer 3, Martine Smeets (CSM Bucureşti) 2, Angela Malestein 2, Merel Freriks 1, Harma van Kreij 1, Danick Snelder

Înaintea ultimelor meciuri, Croaţia – Germania şi Ungaria – Olanda, în clasamentul grupei conduce Norvegia, cu 8 puncte, urmată de Croaţia, 6 puncte, Olanda, 6 puncte, Germania, 4 puncte, Ungaria, 2 puncte, România, 0 puncte.

ACTUALIZARE 15.12/12:12 România pierde în fața Ungariei la europenele de handbal feminin cu 26-24 și rămâne fără puncte în grupa principală.

Înaintea meciului de handbal dintre România și Ungaria, de la Campionatul European, tricolorele mai aveau șanse teoretice la un loc 3 în grupele principale, loc ce le-ar fi dat dreptul să joace pentru locurile 5-6.

Prima condiție era să câștige ultimele două confruntări.

Întâlnirea cu Ungaria a debutat bine și româncele au dat senzația că pot controla jocul.

Ungaria a revenit și a ajuns chiar și la plus 3 avantaj pe tabelă.

România și-a revenit și la pauză avea un gol avans (14-13), avantaj pe care l-a mai menținut câteva minute după reluare.

Ungaria a făcut mai puține greșeli și după 18-18 nu a mai cedat conducerea și a câștigat cu 26-24.

România joacă marți ultima partidă de la Euro în compania Olandei.


ACTUALIZARE 10.12/21:30
România a fost învinsă categoric de Croația cu 25-20 (14-10) în primul meci al grupelor principale de la europeanul de handbal feminin. România a condus cu 4 goluri în prima parte a meciului, dar a căzut apoi inexplicabil.

Croația își menține parcursul perfect, obținând a patra victorie consecutivă la acest turneu final (25-20)și prima în fața României în istoria confruntărilor dintre cele două țări la turnee finale.

Neagu (6) și Buceschi (5) au marcat mai mult de jumătate din golurile româncelor. România rămâne cu 0 puncte și nu mai are nici o șansă de a se califica în semifinale.

ACTUALIZARE 09.12/15:20
 România și-a aflat adversarele din grupele principale, după meciurile din ultima zi a grupelor de calificare de la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca. Handbalistele din România vor juca în compania Croației, Ungariei și Olandei, în 10, 14, respectiv 15 decembrie.

După primele meciuri, România accede în a doua fază cu zero puncte și are șanse mici la calificarea în semifinale, chiar și în condițiile în care va învinge în toate cele 3 partide.

Principalele candidate pentru semifinale sunt Rusia, Franța, Norvegia și Croația, echipele care au ieșit din grupele de calificare cu câte 4 puncte, maxim posibile.

Cristina Neagu și colegele sale au profitat pentru prima dată de o ieșire în aer liber, în ziua de pauză de după meciul cu Norvegia. Româncele au petrecut câteva ore într-un parc de distracții, unde Cristina Laslo și Nicoleta Dincă s-au încumetat să facă echilibristică la înălțime pe o plasă suspendată.

Programul naționalei României în grupele principale:

10 decembrie: România – Croaţia, 19:15
14 decembrie: România – Ungaria, 21:30
15 decembrie: România – Olanda, 17:00.

ACTUALIZARE 08.12/00:00  Naționala României a fost învinsă de Norvegia cu scorul de 28-20 (13-13), luni seara, la Kolding, în ultima partidă din Grupa D a Campionatului European de handbal feminin – EHF EURO 2020, care are loc în Danemarca.

Golurile noastre au fost marcate de Lorena Ostase 6, Cristina Neagu 4 (din 16 aruncări), Eliza Buceschi 4, Laura Popa 3, Cristina Laslo 2, Ana Maria Iuganu 1.

Pentru Norvegia au înscris Camilla Herrem 6 goluri, Stine Oftedal 5, Kari Dale 5, Nora Mork 4, Malin Aune 3, Veronica Kristiansen 2, Heidi Loke 1, Stine Skogrand 1, Henny Reistad. Portarul Katrine Lunde a avut un procentaj remarcabil, 43%, cu 15 mingi parate.

În celălalt meci al grupei, Germania a remizat cu Polonia, 21-21.

România s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D, cu 2 puncte, devansată de Norvegia, 6 puncte, Germania, 3 puncte, dar terminând înaintea Poloniei, 1 punct. Primele trei clasate s-au calificat în Grupa principală II, Norvegia urmând să continue cu 4 puncte, Germania cu 2, iar România cu 0. Primele trei clasate în Grupa C vor fi adversarele României în faza următoare, în mod cert una dintre ele fiind Croaţia. Pentru celelalte două poziţii se luptă Ungaria, Serbia şi Olanda.

ACTUALIZARE 05.12/18:32 Echipa națională a României a învins reprezentativa similară a Poloniei, scor 28-24, în al doilea meci al grupei D din cadrul Campionatului European din Danemarca.

Victoria este cu atât mai meritorie cu cât fetele conduse de Bogdan Burcea au fost conduse trei sferturi din meci, inclusiv la cinci goluri diferență.

Următorul meci al României este pe 7 decembrie, contra Norvegiei, de la ora 21:30, pe DigiSport.

Indiferent de rezultatul acelei partide, România și-a asigurat calificarea în grupele principale ale competiției.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Echipa națională de handbal feminin a României a pierdut partida de debut de la Campionatele Europene din Danemarca, după ce a fost învinsă de Germania, scor 22-19 (13-10).

România a fost condusă tot meciul, înregistrându-se doar două rezultate de egalitate, la jumătatea reprizei secunde, într-un moment în care Dumanska a apărat 6 acțiuni ale Germaniei, inclusiv o aruncare de la 7 metri.

„Ne dorim victoria în următorul meci. Azi Germania a fost mai bună. Ne odihnim și ne pregătim pentru prima victorie din grupă”, a declarat, la finalul meciului, Cristina Laslo.

România joacă al doilea meci din Grupa D sâmbătă, de la ora 17:00, împotriva Poloniei.

Componenţa echipei României pentru acest Euro:

Portari: Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Yuliya Dumanska (Podravka Koprivnica), Ana-Maria Măzăreanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud);
Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (CS Minaur Baia Mare);
Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Ana Maria Iuganu (SCM Gloria Buzău), Alexandra Dindiligan (HC Zalău);
Centri: Eliza Buceschi (CS Rapid Bucureşti), Cristina Laslo (CS Minaur Baia Mare), Ana-Maria Ţicu (SCM Craiova), Andreea Popa (CS Minaur Baia Mare);
Interi dreapta: Laura Popa (CS Rapid Bucureşti), Ana-Maria Savu (SCM Craiova);
Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (CS Minaur Baia Mare);
Pivoţi: Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subţirică-Iovanescu (SCM Gloria Buzău)

Staff: Bogdan Burcea – antrenor principal, Robert Licu – antrenor secund, Jaume Fort Mauri – antrenor cu portarii, Ştefan Ciuntu – preparator fizic, Ioan Radu Cheregi – analist de performanţă, Florin Ciocoiu – medic, , Valentin Cucu – kinetoterapeut, Lavinia Vlangar – kinetoterapeut, Nicoleta Alexandrescu – Team manager, Doru Costică – Media Manager.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...