News ȘTIRI CCR respinge sesizarea lui Iohannis asupra Legii privind alegerile parlamentare. În final,...

CCR respinge sesizarea lui Iohannis asupra Legii privind alegerile parlamentare. În final, Parlamentul decide când votăm

Curtea Constituțională a respins, marți, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului asupra Legii privind organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

„În ziua de 29 septembrie 2020, Plenul Curţii Constituţionale, în cadrul controlului anterior promulgării, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de preşedintele României, respectiv de Guvern, şi a constatat că sunt constituţionale, în raport cu criticile formulate, dispoziţiile art.1 alin.(1) din Legea privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, precum şi legea, în ansamblul său. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui României”, se arată în comunicatul CCR.

Concret, la sfârșitul lunii iulie, deputații au adoptat proiectul de lege potrivit căruia data alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților va fi stabilită de Parlament, ci nu de Guvern, anunța Digi24 la momentul respectiv. Conform actului normativ, data limită pentru alegeri este 15 martie 2021, dar nu mai devreme de 6 decembrie 2020.

Ulterior, pe 17 august, președintele Klaus Iohannis a sesizat CCR, solicitând să constate că acest act normativ este neconstituţional în ansamblul său.

Mai mult, la începutul lunii septembrie, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a stabilit că alegerile parlamentare vor avea loc în data de 6 decembrie 2020.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate