duminică, iunie 4, 2023
ACTUALITATECazul pruncului de la Suceava | Ramona Strugariu, eurodeputată PLUS, cere Bisericii...

Cazul pruncului de la Suceava | Ramona Strugariu, eurodeputată PLUS, cere Bisericii să interzică botezul prin cufundare

Eurodeputata PLUS, Ramona Strugariu, scrie că ceea ce s-a întâmplat la Suceava, în cazul copilului mort după Botez, este „oribil, brutal și de neînțeles”.

Mai mult, ea spune că speră să vadă un comunicat din partea Bisericii Ortodoxe Române prin care se interzice „această practică”, adică botezul prin cufundarea copilului.

„E oribil, brutal şi de neînțeles ce s-a întâmplat la Suceava. Eu, dacă aş fi părinte, nu aş putea ierta niciodată. E şi o lecție – cumplită, dar o lecție – despre cum, în încercarea de a deveni Dumnezei pe pământ, ne transformăm în neoameni, habotnici şi absurzi. Sper să învețe repede şi mulți lecția asta, dar mai ales să nu se mai repete niciodată. Şi mai sper ceva: să văd acel comunicat oficial, din partea Bisericii Ortodoxe Române, care interzice această practică. Poate păşim în secolul 21”, a scris ea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Ramona Strugariu este membră a grupului europarlamentar Renew Europe, condus de Dacian Cioloș. Ea face parte și din intergrupul european pentru promovarea drepturilor LGBT.

Din această poziție, ea a semnat un document prin care-i cerea președintelui Iohannis să nu promulge legea care interzicea promovarea teoriei genului în școli. Reamintim, teoria genului este cea conform căreia o persoană se poate simți de orice gen, indiferent de sexul biologic.

„Intergrupul pentru drepturile LGBT din cadrul Parlamentului European și-a exprimat recent îngrijorarea referitoare la decizia Senatului României de a adopta amendamentul la Legea Educației prin care se interzice orice referire la identitatea de gen în școli și universități, și a adresat o scrisoare președintelui Iohannis, cerând respingerea propunerii legislative. Promulgarea legii de către președintele României, în forma actuală, va legitima și alimenta discriminarea, homofobia și discursul instigator la ură împotriva persoanelor LGBT. În plus, va reprezenta o încălcare flagrantă a libertății academice, creând un precedent periculos în ceea ce privește îngrădirea autonomiei universitare”, a scris în iunie 2020 europarlamentara Ramona Strugariu.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Ea nu a uitat să marcheze și Ziua Internațională împotriva discriminării homosexualității, anul trecut.

„Astăzi, de Ziua internațională împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei, înțelegem că respectul pentru drepturile fundamentale, tratamentul egal și demnitatea umană trebuie să reprezinte o prioritate pentru noi toți, fie că vorbim de guvernanți, mass-media, societate civilă sau mediul academic. Iar noi, politicienii, avem o responsabilitate în plus – aceea de a ne proteja toți cetățenii, și mai ales pe cei care cad victime, fără voia lor, violenței și dicriminării. Nimeni nu ar trebui să se simtă inconfortabil pentru ceea ce este. La fel de bine cum nimeni nu are dreptul să judece, să acuze și să hărțuiască alte persoane, doar pentru că acestea diferă de setul propriu de valori. Haideți să transformăm împreună limbajul instigator la ură și discriminarea în dialog și toleranță. Să învățam să ne acceptăm așa cum suntem. A fi diferit nu înseamnă altceva decât a trăi liber, așa cum simțim să o facem, a vedea lucrurile într-o optică diferită și a le da o notă personală”, a notat Ramona Strugariu.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate