ACTUALITATECazul părintelui Visarion Alexa | Dan Negru: Poate greșesc și bisericile când...

Cazul părintelui Visarion Alexa | Dan Negru: Poate greșesc și bisericile când pun în cârca oamenilor lor mai mult decât pot ei duce. Eu n-am uitat niciodată că-n fruntea Bisericii Ortodoxe nu e patriarhul Daniel si nici în fruntea catolicilor nu e Papa de la Roma

Dan Negru a postat un mesaj referitor la cazul părintelui Visarion Alexa:

„Nu-l cunosc pe Visarion Alexa. M-a invitat la podcastul lui dar cum nu mă duc deloc la podcasturi, l-am refuzat și nu l-am întâlnit.

Frauda, abuzul, păcatul sunt ale fiecăruia in parte. Sunt pe CNP-ul din buletin.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dar noi ne pricepem cel mai bine să le generalizăm.

Politicienii sunt hoți și doctorii șpăgari.

Monarhia nu era bună că l-am avut pe Carol al II-lea, fotbaliștii sunt proști și cântărețele ușuratice. Mereu am generalizat. Degeaba l-am avut pe Ferdinand că noi am văzut doar erorile lui Carol II-lea, degeaba Dinu, Lucescu sau Gică Popescu sunt parteneri excelenți de dialog, noi am văzut doar blocnotesu’ lui Claudiu Răducanu.

Nimeni nu generalizează mai bine ca noi.

Poate greșesc și bisericile când pun în cârca oamenilor lor mai mult decât pot ei duce.

Eu n-am uitat însă niciodată că-n fruntea Bisericii Ortodoxe nu e patriarhul Daniel si nici în fruntea catolicilor nu e Papa de la Roma.

E un tânăr de vreo 30 de ani care mi-a spus că-mi va da odihnă atunci când voi fi împovărat.

E singurul pe care-L cred. Ceilalți să-și ducă păcatele și greșelile fiecare pe CNP propriu!

Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă – Iisus“, a scris Dan Negru.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

 • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
  Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

7 COMENTARII

 1. Dragă Tanti+Aglaia, asta-i o advărată problemă. Deocamdată, cel puțin, Internetul nu-i făcut să unească oamenii, dimpotrivă, le dă iluzia că-i unește, dar mai mult îi separă. Dacă cumva normalul câștigă, în această nouă bătălie de la Actium, probabil că se va găsi o modalitate de a remedia acest impediment. În prima bătălie de la Actium, acum peste 2000 de ani, Orientul a pierdut… A câștigat Occidentul, sub figura lui Octavian, fiul adoptiv al lui Cezar. Octavian, occidentalul de acum două milenii era un tânăr frumos, înțelept, spre deosebire de boșorogul satanist de astăzi, din fruntea Occidentului îmbătrânit în rele. Pe de altă parte, Putin nu seamănă nici el cu Octavian. Totuși, el este un om normal, ca și noi, unul ce vrea ca oamenii să rămână normali, ca până acum, ca totdeauna. Occidentalul boșorog vrea să ne îndoape cu insecte, iar satrapii lui din Europa abia așteaptă să treacă la fapte, să termine cu gândacii și libărcile din blocuri ceea ce au început cu vaccinul ucigaș, cu botnițele ucigașe, cu celelalte.
  Ce mai contează acest Visarion Alexa, care nu-i în stare să-și stăpânească sexul, care se lasă provocat de o drăcoaică de aceeași natură cu el?
  Din păcate, Biserica este condusă de astfel de insecte cu chip de om. Nu vreau să le spun atfel tocmai astăzi, duminica, sfânta zi în care ne odihnim. Încercați un mesaj pe 726850640. Poate nu va răspunde nimeni, căci nu am birou oval, stau la o Casă de Altă culoare, nu Albă. Lăsați în mesaj, un e-mail, probabil vom reuși. Cine caută găsește. Cine caută bine, găsește mai mult decât caută. Acest mai mult este răsplata lui Dumnezeu, pentru cei ce îi continuă opera creatoare.
  Revenind la Popa Visarion, auzind că este și vaccinist, regret că nu l-am tratat cu și mai multă asprime. După ce că-i prost, incult, nul din punctul de vedere al culturii medicale, după ce că-i un vicios al sexului, mai pune și frână, căci așa se zice. Frânează în grup, împreună cu alți complici de omucidere prin vaccinare criminală, tovarășul Bănescu, purtătorul de binecuvântări LGBTQ, al Patriarhiei…

 2. Dan Negru are sange de roman crestin in el. Am remarcat de mai multe ori pozitiile corecte si echilibrate care le-a luat in anumite situatii. Cine il intelege e cu el cine nu, e impotriva lui. Sincer sa fiu cred ca Dan Negru nici nu e afectat de pozitile contrare a unora. A avut ceva de spus si a spus. Viata lui e la fel indiferent de cei care nu sunt de acord cu el. Doamne ajuta!

 3. Dragă Ady22, la drept vorbind, niciuna dintre ”Biserici” sau ”Religii” nu este a lui Dumnezeu. Este adevărat, noi afirmăm asta, dar noi, oamenii, afirmăm și am afirmat, de-a lungul timpului, multe inexactități. Toate cărămizile bisericilor sunt făcute de oameni. Toate acoperișurile și fundațiile lor sunt făcute de oameni. De ce spunem că sunt ale lui Dumnezeu. Așa ne place nouă. Alt răspuns nu există. Teologii, ca toți politrucii, spun nu știu câte despre Dumnezeu, de parcă ei îl îmbracă dimineața și îl culcă seara, cum fac mamele cu copiii lor neîmpliniți. O să-mi spuneți de ”CREDINȚĂ”. Să fiți sănătos, cu credința voastră, care n-are nici în clin, nici în mânecă cu credința altora.
  Desigur, ca și școala, familia, circul instituțiilor mafiote ale oricărei întocmiri banditești de Stat (așa se zice), Biserica este și ea mai mult sau mai puțin necesară. Problema este că ȘCOALA NE MINTE SISTEMATIC, CĂ VREA SĂ FACĂ DIN OAMENI NEOAMENI, ADICĂ MÂNCĂTORI DE INSECTE, DUPĂ CE ZECI DE ANI AM MÂNCAT CĂCAT SUB BOLȘEVICI ȘI ALTE ZECI DE ANI, DIN 90 ÎNCOACE MÂNCĂM TOT CĂCAT, DAR AMERICAN, FRUMOS AMBALAT, POLEIT CU STELUȚE.
  BISERICA ESTE UNA DINTRE ACESTE INSTITUȚII. EA ESTE LA FEL DE PLINĂ DE NEMERNICI, INFAMI ȘI TRĂDĂTORI, CA TOATE GUVERNELE, CA TOATE PARLAMENTELE, CA TOATE MAFIILE.
  O să-mi spuneți că eu văd numai răul, că nu văd binele, partea frumoasă a lucrurilor. La prima vedere, această observație pare justă. Eu însă insist, ca TAOMA NECREDINCIOSUL (fratele geamăn al lui Isus), insist și întreb.: CARE BINE? CE A FĂCUT BISERICA FRUMOS? LUATĂ LA BANI MĂRUNȚI, BISERICA NU A DESCOPERIT NIMIC, NU A FĂCUT NICIODATĂ NIMIC BUN. NU UITAȚI CĂ ȘI IADUL ESTE PARDOSIT CU CELE MAI BUNE INTENȚII POSIBILE!
  În materie de știință, nu-mi amintesc altă contribuție ”bisericească” decât LEGILE EREDITĂȚII, descoperite și formulate de călugărul catolic Gregor Mendel, un austriac. Eu cred că legile descoperite de Mendel sunt opera lui, nu a Bisericii. Asta s-a petrecut la jumătatea secolului al XIX-lea. Dacă descoperirea lui ar fi avut loc cu câteva secole mai înainte, călugărul Mendel ar fi fost ars pe rug, cum a fost ars și călugărul savant Giordano Bruno, cum era să fie ars Copernic, Galilei și mulți alții, al căror număr numai Dumnezeu îl știe.
  Cine are o credință, să nu se laude cu ea. Credința lui să fie între el și Dumnezeu. Să nu ne fută pe noi la creieri cu credința lui, cum fac vrednicii legebetiști care ne bat la cap cu sexul: că nu le ajunge, că-l au prea mic sau prea mare, că vor încă unul, ori să-l schimbe pe cel vechi, etc. Tovarășul popă Alexa a belit-o-n fericire, cum se zice, a ieșit ca păduchele negru pe gulerul alb. Între altele, e clar că el și-a bătut joc de ”instituția Spovedaniei creștine”, ceea ce spune multe… despre ”Sfinția și Cuvioșia Sa…”
  Aș putea să-i spun ”dute-n aia mă-ti, bă popă vicios”. Nu-i spun însă pentru că îmi este scârbă, o scârbă pe care mulți oameni o au față de actuala Biserică (ortodoxă, catolică, protestantă, neo-protestantă) care s-a compromis. Mă și întreb dacă nu cumva, scăpându-ne de ea, Musulmanii și alți fanatici nu ne fac, cumva, un mare serviciu. Dacă n-am fost în stare să facem din creștinism o adevărată religie, suntem obligați să plătim oalele sparte…
  Biserica minte însă de îngheață apele. Ea l-a inventat pe Cristos, l-a înviat pe Lazăr din Betania. Sufletul. Toate astea sunt povești de adormit copiii proști. Asta nu înseamnă însă că Dumnezeu nu există. Atâta doar: ÎN PRIVINȚA LUI DUMNEZEU TREBUIE SĂ O LUĂM DE LA ZERO, SĂ RENUNȚĂM LA TOATE INVENȚIILE TEOLOGILOR ȘI CELORLALȚI POLITRUCI AI DIVERSELOR BISERICI.
  Răsturnarea șandramalei iudeo-creștine nu-i ușor lucru. Ea este însă inevitabilă, ba chiar este în curs, se produce sub ochii noștri, care nu vor să vadă. Așa a fost și acum 18, 19 sau 20 de secole, când Iudeii au reușit să jidănească Imperiul roman, apoi toată Europa și mare parte din lume. Iată însă că, generația noastră asistă la prăbușirea idolatriei creștine. Oamenii vor o adevărată religie. Nu cred că o vor găsi nici de data asta. Să nu anticipăm însă:
  Povestea lui Popa Visarion Alexe nu este însă izolată. De 2000 de ani, BISERICA CREȘTINĂ ESTE PLINĂ DE FUTANGII, DE FUSTANGII, DE ONANIȘTI, DE TOT FELUL DE NEÎMPLINIȚI, DE OAMENI INCAPABILI SĂ CULTIVE GRÂUL, SĂ-L MACINE ORI SĂ COACĂ PÂINEA, DAR CARE, TOTDEAUNA, AU DAT LECȚII IPOCRITE, BĂTÂNDU-ȘI JOC DE DUMNEZEU ȘI DE OAMENI
  AU EXISTAT ȘI ÎN BISERICĂ OAMENI CUMSECADE. ÎI NUMERI ÎNSĂ PE DEGETE, CA ȘI PRINTRE POLITICIENI. OR FI ȘI PRINTRE ACEȘTIA OAMENI CINSTIȚI, CHIAR DACĂ EU NU CUNOSC NICI MĂCAR UNUL.
  Prea ușor vorbiți de Masonerie. Habar nu aveți ce înseamnă asta. Aflați că, în felul lui, Isus însuși a fost un VENERABIL FRANCMASON, ADICĂ ZIDITOR DE ADEVĂR. IUDA ISCARIOTEANUL, CARE ÎI ERA NEPOT A FOST EXECUAT DUPĂ FAIMOSUL”RITUAL MASONIC AL CELOR CINCISPREZECE”, CARE, ULTIMA DATĂ, DUPĂ CÂTE ȘTIU, A FOST APLICAT ÎN CAZUL LUI LICIO GELLI, VENERABILUL LOJII P2, CARE TRĂDASE NU ȘTIU CE… ȘI A FOST ATÂRNAT CU MAȚELE SCOASE, SUB UN POD DIN LONDRA, CA ȘI IUDA ISCARIOTEANUL, DESPRE CARE, CEI CE AU CITIT BIBLIA CU ATENȚIE, AU AFLAT APROAPE TOTUL, DE MULT… Dacă vreți, contactați-mă personal. Vă voi spune despre ce este vorba, căci eu doctoriseam teologia pe când Cuviosul Visarion se juca cu puța prin nisip, nu prin chiloții cucoanelor ce se spovedesc…
  Să fim sănătoși, să auzim de bine, dar nu deschideți gura când nu aveți nimic de spus. Știți cum continuă Eminescu povestea cu E UȘOR A SCRIE VERSURI, CÂND NIMIC NU AI A SPUNE….
  DAR CÂND INIMA-ȚI FRĂMÂNTĂ DORURI VII ȘI PATIMI MULTE
  ȘI-A LOR GLASURI, A TA MINTE STĂ PE TOATE SĂ LE ASCULTE,
  CA ȘI FLORI, ÎN POARTA VIEȚII, BAT LA PORȚILE GÂNDIRII,
  TOATE CER INTRARE-N LUME, CER VEȘMINTELE VORBIRII.

  Așadar atenție cu veșmintele vorbirii! Nu aruncați în lumea lui Dumnezeu, nici în cea a oamenilor, sperietori de ciori și alte cadavre, îmbrăcate somptuos, precum ierarhii Satanei, din toate bisericile, ce se pretind slujitorii lui Dumnezeu. Când printre nedemnii preoți apar neîmpliniți ce nu-s capabili să-și stăpânească pornirile de tauri nărăvași, amintiți-vă de nuvela Părintele SERGHEI, a lui Tolstoi.
  Altfel, repet, e ușor a da din gură, dragă Ady22. Ispitit de niște cucoane curvulițe de lux, părintele Serghei a rezistat eroic. Apoi însă, n-a mai putut rezista la ispita unei fecioare sărită de pe fix, săracă cu duhul și căzută în damblaua sexului opus, cu care încă nu făcuse cunoștință. Lucrau hormonii în ea… Părintele Serghei i-a făcut cunoștință cu sexul lui, căci nu avea altul. Apoi a predat-o sănătoasă mamei sale, care s-a declarat mulțumită că Popa Serghei i-a vindecat fata de dorul pulii…. Ce s-a întâmplat apoi cu părintele Serghei, e altă poveste., un fel de continuare a Sonatei Kreutzer, în altă cheie, nu muzicală și metafizică.
  Închei: dacă Dumnezeu sau natura ne-a dat gura, pula și celelalte, e semn că trebuie să le utilizăm la locul și momentul potrivit cu natura lucrurilor. Popa Visarion a greșit și cu gura. și cu pula, probabil și cu altele. Să profităm de greșeala lui pentru a ne corecta pe noi înșine, acolo unde este cazul. Iar lui, ajunge. Să-l lăsăm în pace. Să-i dăm o a doua șansă, cum spune undeva marele urmaș al lui Ion Creangă, scriitorul nemțean și creștin mai adevărat ca noi, scriitorul Constantin Virgil Gheorghiu.

 4. a ajuns circaru asta sa-si dea cu parerea despre ce face Dumnezeu gresit in Biserica Lui. Asta cred ca e mason cu acte la cum ne abureste

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate