duminică, mai 19, 2024
ACTUALITATECazul de la Suceava | Preotul care a efectuat botezul, cercetat pentru...

Cazul de la Suceava | Preotul care a efectuat botezul, cercetat pentru ucidere din culpă

Preotul Alexandru Mazarache a dobândit calitatea de suspect în dosarul de ucidere din culpă privind cazul bebeluşului decedat, luni, în urma oficierii slujbei de botez, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, informează Pro TV.

„Facem precizarea că persoana faţă de care se fac cercetări a dobândit calitatea de suspect, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de articol 192, aliniat 1 din Codul Penal. Raportul de necropsie medico-legală urmează a fi înaintat la dosarul cauzei”, a spus Anca Panciuc, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Iniţial, fusese deschis dosarul penal in rem.

Ancheta în acest caz este derulată de poliţişti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Preotul Alexandru Mazarache s-a autosuspendat de la slujire până la finalizarea anchetei, a declarat protopopul Doru Budeanu de la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Hotărârea vine după ce miercuri s-a efectuat necropsia. Deși rezultatele nu au fost făcute publice, surse citate de presa locală au declarat că sursa probabilă a morții este „asfixia cu lichid în plămâni”. Momentan nu s-a descoperit dacă este vorba de apă sau altceva.

Copilul a fost botezat în weekend, iar în timpul ceremoniei i s-a făcut rău. Ulterior a decedat la spital.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE