luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATECazul Caracal | Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani...

Cazul Caracal | Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Bărbatul este obligat să achite și daune morale de peste 700.000 de euro către familiile celor două fete

Gheorghe Dincă, acuzat de uciderea a două adolescente din Caracal – Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu – a fost condamnat vineri la o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. Decizia Tribunalului Olt în acest caz nu este definitivă.

De asemenea, conform sentinței, Gheorghe Dincă este obligat la plata unor daune morale de peste 700.000 de euro către familiile celor două tinere.

Procesul în cazul Caracal s-a încheiat în prima instanță, la Tribunalul Olt, în luna iunie a acestui an, la trei ani de când adolescenta de 15 ani Alexandra Măceşanu a sunat la 112 anunțând că a fost răpită de pe stradă și cerând ajutor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Gheorghe Dincă a fost judecat pentru răpirea și uciderea Alexandrei Măceşanu (15 ani) și Luizei Melencu (18 ani). El a fost trimis în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol și profanare de cadavre.

Tribunalul Olt a pronunțat sentința vineri: 30 de ani de închisoare pentru Gheorghe Dincă. Este maximul de pedeapsă pe care îl putea primi, având în vedere că a împlinit 69 de ani. În situații similare, Parchetul solicită instanței o condamnare pe viață, dar în acest caz legea penală nu permite asta din cauza vârstei înaintate a lui Dincă.

Sentința poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Dincă se află în prezent încarcerat în Penitenciarul Craiova, conform Hot News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Consider că tot tămbălăul Caracal, precum Elodia, este o înscenare, de la Dică la victime și părinți, de la media la polițiști.
    Dacă în primii ani 1990 nimeni nu credea așa ceva, tot repetîndu-le, oamenii vor ajunge să le-nghită din prima.

  2. Exemplu tipic de hotărâre judecătorească imposibil de executat pe partea civilă. Poate ăla o să stea în pușcărie câțiva ani, s-ar putea să o și mierlească pe acolo, dar de unde să dea el suma aia astronomică??? Nu i-a durut pixul pe judecători să semneze așa ceva. Au făcut ”dreptate”!!! În realitate, din ce are ăla care poate fi transformat în bani, mare minune să iasă vreo 5000 de euro pentru fiecare familie. Așadar, pe lângă faptul că nu s-a elucidat misterul dispariției celor două sărmane fete, soluția dată este o cacealma! Rușine!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE