ACTUALITATECazul bărbatului din Târgu Jiu mort după vaccinarea cu AstraZeneca: S-au descoperit...

Cazul bărbatului din Târgu Jiu mort după vaccinarea cu AstraZeneca: S-au descoperit tromboze la nivelul tuturor organelor

Analizele în cazul bărbatului din Târgu Jiu care a murit după ce s-a vaccinat cu ser de la AstraZeneca au scos la iveală prezența masivă a trombozelor în numeroase organe interne, relevă Antena 3, citat de Gândul.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, din Târgu Jiu, județul Gorj, a decedat în 28 februarie, la numai o zi după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca.

Pacientul vaccinat cu AstraZeneca a avut cheaguri de sânge în tot corpul, de la nivelul creierului și până la plămâni, inimă, rinichi. Chiar și în intestine se formaseră tromboze, iar plămânii au fost cele mai afectate organe interne. Acum, medicii suspectează că bărbatul suferea de o pneumonie severă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Specialiștii din Târgu Jiu refuză să pună un diagnostic clar. Ei susțin că nu sunt în măsură să decidă dacă trombozele au fost sau nu provocate de vaccinul AstraZeneca.

Raportul întocmit de medicii gorjeni a ajuns acum în mâinile anchetatorilor. Ei trebuie să stabilească eventuala relaţie de cauzalitate între deces şi vaccin. Cam greu, însă, să facă asta fără un răspuns clar din partea medicilor, care refuză să-și asume un astfel de punct de vedere.

În acest caz, procurorii vor decide ce alte probe mai pot fi prelevate și dacă sunt necesare. Cea mai importantă, analiza toxicologică, pică din start. După decesul bărbatului, nu au fost recoltate probe în vederea efectuării unor asemenea analize, iar acum este prea târziu pentru așa ceva.

Reamintim că Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare de la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), a spus că în opinia sa, există o legătură între vaccinul AstraZeneca și cazurile grave de tromboze la persoane imunizate cu acest vaccin.

Pe 18 martie, EMA a avut o şedinţă extraordinară în care a discutat situaţia vaccinului AstraZeneca. Experţii au concluzionat atunci că acest ser nu este asociat cu riscurile de coagulare a sângelui.

Bărbatul din Târgu Jiu a fost vaccinat cu ser provenit din lotul ABV 2856 are era oprit de la utilizare în Italia. Ulterior, acest lot de vaccinuri a fost interzis și în România, dar numai pentru scurt timp, primind iar undă verde spre a fi folosit.

Între timp, Danemarca a anunțat că renunță la vaccinul AstraZeneca. Autoritatea daneză pentru sănătate a declarat că studiile au arătat o frecvență mai mare a cheagurilor de sânge după administrarea dozelor, afectând aproximativ 1 din 40.000 de persoane.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...