duminică, aprilie 14, 2024
EDUCAȚIECazarea studenților din provincie, sub semnul întrebării. Mai puține locuri în cămine,...

Cazarea studenților din provincie, sub semnul întrebării. Mai puține locuri în cămine, teste Covid cerute de unele universități

Deschiderea noului an universitar se confruntă cu o problemă acută, respectiv cazarea studenților din provincie, în contextul în care în multe universități vor avea exclusiv cursuri online, iar puținele locuri de cazare care se vor asigura studenților vor fi condiționate de testarea Covid.

Cele mai multe universităţi au luat decizia de a face exclusiv cursuri online, mare parte din seminarii vor fi susţinute tot pe internet, însă problema deschiderii căminelor studenţeşti este extrem de acută, a spus, marți, Sorin Câmpeanu, Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, unele universităţi, precum Agronomia din Capitală, au decis deja că vor caza doar studenţi care au testul Covid negativ.

„În momentul de faţă, problema deschiderii căminelor studenţeşti este extrem, extrem de acută. În primul rând, va trebui să cazăm mai puţini studenţi, pentru a asigura regulile de distanţare. În al doilea rând, unele universităţi, precum este cea pe care o conduc – USAMV Bucureşti, au decis deja că vor caza doar studenţi care vin cu un test COVID negativ. Vor fi primiţi în campus, vor fi cazaţi doar în măsura în care testul COVID va fi negativ”, a explicat Sorin Câmpeanu.

Acesta a amintit și de costurile legate de efectuarea testelor.

„Gândiţi-vă că este vorba despre sume foarte mari pentru o singură testare. Cazarea se face în zilele de 28 şi 29 şi 30 septembrie. Deci, pe parcursul a trei zile, vor fi testaţi toţi studenţii care au cereri de cazare. Dacă ai 10.000 de studenţi, la un cost de circa 100 de euro pe test, înseamnă deja 1 milion de euro – o singură testare. Dacă se va solicita testarea la intervale mai mult sau mai puţin distanţate, mă tem că nu vor exista resurse pentru acoperirea acestor costuri nici din partea universităţii, nici din partea studenţilor în mod evident. Aceasta este o altă particularitate”, a spus rectorul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE