vineri, iulie 19, 2024
OPINIICâte mâțe mai ai prin sac, domnule Fritz?

Câte mâțe mai ai prin sac, domnule Fritz?

După ce a făcut zob cu seninătate confortul timișorenilor racordați la rețeaua centralizată a orașului din fruntea administrației sale, Dominic Fritz pare să se îndrepte cu siguranța unei șenile de Panzer către ceva. Oare către ce?

Că administrația Fritz a ignorat intenționat problema certificatelor verzi de la Colterm, împingând furnizorul de căldură și apă caldă spre amenda de peste o sută de milioane de lei (situație fără precedent în istoria orașului) și implicit către groapă, este un fapt déjà demonstrat cu documente de presa locală. Cum ar veni, a fost prins cu „mâța-n sac”. Deocamdată pare o „aventură a necunoașterii”, ca să citez tot presa locală, faptul că armada lui Fritz a scumpit energia termică în timp ce abia pâlpâia prin calorifere la miez de iarnă, aplicând un TVA de 19% în loc de 5% și forțând aplicarea hotărârii de consiliu local de la 1 ianuarie, cu o săptămână înainte de a fi cazul. Precum vrea să pară o dovadă de profundă preocupare pentru soarta timișorenilor faptul că Fritz lansează apeluri pe bandă rulantă pentru sprijin financiar către București. Care a tot dat, de pe ici, de pe colo, cât să rezolve câte o etapă critică. Dar care probabil se va opri, după cum e și logic.

Primul semn că situația se vrea smulsă din realitate și plantată într-o narațiune cel puțin suspectă a venit din trimiterea lui Fritz către o politică de prețuri la gaze de prin București, care n-avea nici în clin, nici în mânecă de-a face cu porcăria aflată în derulare la Timișoara. Mi-am amintit, apoi, cum toate tonomatele obișnuite să dea vina cu maxim tupeu pe „mitici” pentru a acoperi orice incompetență, impotență sau acoperire de interes meschin din plan local, s-au poziționat din start și sunt foarte active în continuare la suflat în pânze și plimbat trena distinsului primar cu care s-au ales pe cap timișorenii.

Cum „jiacă tare” are, „pi șientru” e déjà, tupeul nu-i lipsește defel, iar bilețelul de prin buzunare o fi început să frigă, nu m-aș mira să asistăm la o deturnare grosolană a nefastei situații în care au fost azvârliți timișorenii, spre un scop și mai nemernic. Unul pe gustul și antrenamentul celor care latră de ani de zile că Bucureștiul e de vină pentru orice beșină care pute la Timișoara, în timp ce întâmpină cu maximă admirație și nări hulpave orice flatulație de la Viena sau Berlin. Chestie care place teribil tartorilor ce vor să fărâme state naționale și suverane prin Europa, pentru a transforma pe deplin UE într-un nou reich german, pe modelul nereușitului imperiu habsburgo-austro-ungar. Sper să n-am dreptate, dar… totuși, câte mâțe mai ai prin sac, domnule Fritz?

Articol apărut inițial pe Demnitatea, preluat cu acordul autorului

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE