Scriitorul Cătălin Sturza a publicat un articol pe Facebook despre dubla măsură a autorităților în ceea ce privește abordarea evenimentelor în timpul pandemiei. Textul este intitulat „Trei întrebări nerostite despre Untold vs. restul lumii”.
Domnul Sturza subliniază faptul că la festivalul de muzică „Untold” au participat aproximativ 300.000 de oameni, fără a exista distanțare sau măști purtate. În același timp, în școli regulile în acest sens sunt aspre, măștile, distanțarea fiind obligatorii chiar dacă vorbim de numere mult mai mici.
Anul trecut, deși situația pandemică era mult mai relaxată, pelerinajele și mersul la biserică de Paști au fost interzise, iar respectarea măsurilor a fost riguros supravegheată. Întrebările lui Cătălin Sturza sunt adresate după ce acesta lansează trei informații despre trei manifestări unde nu se aplică aceleași reguli precum în școli sau biserici.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„A. Peste 265.000 de participanți în cele patru zile de Untold. Fără distanțare, măști sau alte reguli «de prevenție pandemică». De remarcat că doar persoanele «neimunizate» au făcut testul rapid, în timp ce 75% dintre participanți, «imunizații», nu au făcut nici un test.
Conform datelor oficiale CDC și OMS, «imunizații» transmit virusul la fel ca «neimunizații». Așadar, știrile acelea că doar 2% dintre cei testați au ieșit pozitiv se referă la «neimunizați»; 75% dintre participanți, adică marea majoritate, nu au fost testați deloc.
B. Câteva zeci de mii de participanți la Saga Festival din Băneasa – festivalul de muzică electronică care dădea muzică la tot Bucureștiul; se umpluse Facebook-ul weekendul trecut de postări despre bumți-bumți care se auzea până în Militari, la 5 dimineața. La fel, fără măști și distanțare.
C. În jur de 5.000 de participanți la parada unor „minorități”, în București la jumătatea lunii august – când numărul maxim de persoane admis prin lege pentru orice tip de eveniment era de 500. Needless to say, fără măști și distanțare.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Întrebări:
1. Desigur, „profeții apocalipsei” (din spitale sau din presă) pun deja triplarea numărului de cazuri Covid estimată pentru sfârșitul lui septembrie pe seama deschiderii școlilor. Serios? Dar de ce nu pe seama punctelor A, B și C de mai sus, și a altor evenimente din aceeași categorie?
2. Unde sunt «responsabilii civic» care de Paști în 2020 patrulau comunele ca nu cumva să fie vreo biserică deschisă în noaptea de Înviere, când în România erau doar 200 de cazuri pe zi? Sau cei care desfășurau campania isterică «moartea la linguriță», comparând Biserica și cultele religioase cu ISIS? De ce nu au suflat ei nici un cuvințel despre cele de mai sus? Sau nu de binele civic le păsa lor când se „triggeruiseră”, ci doar de propriile obsesii și de propria agendă radicală?
3. Dacă se va pune problema închiderii școlilor, peste două săptămâni, sau a interzicerii pelerinajelor religioase de la Iași sau de la București, în luna octombrie, se vor aduce în discuție și punctele A, B și C de mai sus? Se va discuta, altfel spus, despre dubla măsură flagrantă și vizibilă cu ochiul liber?
Să nu se înțeleagă că am ceva împotriva faptului că „tinerii se distrează”. Nu am nimic împotrivă, și înțeleg că după aproape doi ani de restricții oamenii au nevoie de debușee; și de festivaluri, și de vacanțe în străinătate sau cure de „shopping” sau orice altceva îi ajută să uite de atmosfera apăsătoare a pandemiei.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Deși unii spun că astfel de evenimente ar fi mai degrabă piețe uriașe de droguri, într-o țară care deja a devenit un „paradis stupefiant”.
Ceea ce mă deranjează este dubla măsură. Că, din câte știam, nu se poate ca într-o democrație unii să fie mai presus decât regulile, legea și pandemia. În timp ce alții să fie mereu tratați ca cetățeni de mâna a doua.”, scrie Cătălin Sturza, pe Facebook.
Ba se prea poate câtă vreme mai presus e cine trebuie iar ceilalți se mulțumesc doar să tot remarce că nu-i democrație dar n-ar lua frâiele, ca să nu se zică apoi și despre ei că nu-s democratici. Arta de a te lega singur la mâini…
La fel și când te plângi de cenzură invocând libertatea de exprimare, ca apoi când încep pedofilii să-și facă propagandă să pari ipocrit dacă nu vrei să-i mai auzi. Sau când folosești argumentul nediscriminării împotriva pașaportului de vaccinare și inevitabil termenul va ajunge să fie folosit împotriva ta când strâmbi din nas la transecși că nu-i vezi drept ce-și imaginează ei că sunt.