ACTUALITATECătălin Sturza răspunde la întrebarea: Pot bărbații să nască?

Cătălin Sturza răspunde la întrebarea: Pot bărbații să nască?

Publicistul Cătălin Sturza se încumetă să răspundă la întrebarea „Pot bărbații să nască”, după ce liderul USRPLUS, Dacian Cioloș, a afirmat că acesta ar fi un fake-news spus pe urma raportului Matic, adoptat vinerea trecută de Parlamentul European.

În urma analizei textului raportului și a afirmațiilor lui Dacian Cioloș, Cătălin Sturza spune că nu există decât două variante: fie fostul premier neagă propria ideologie, fie este adevărat că bărbații pot naște.

„Dacian Cioloș declară că nu ar fi votat în PE prin raportul Matic faptul că bărbații pot rămâne însărcinați și că ar avea nevoie de măsuri în ceea ce privește sarcina (1). Mai mult, el îi acuză că sunt „toxici și periculoși pentru societate” pe cei care l-au întrebat ce a votat în raportul Matic (2). Și spune că a votat raportul Matic „în spirit creștinec”, în măsura în care „a fi creștin înseamnă să-ți iubești aproapele și să-l ajuți să-și trăiască viața așa cum dorește” (3). Să luăm afirmațiile pe rând.

1. Să vedem cele două paragrafe în cauză din raportul Matic:
„Întucât, în anumite circumstanțe, bărbații transgender și persoanele non-binare pot, de asemenea, să rămână însărcinate și ar trebui în astfel de cazuri să beneficieze de măsuri în ceea ce privește sarcina și sarviciile de îngrijire legate de naștere fără discriminare pe criterii de egalitate și gen.” (Paragraful N)
Și:
„Persoanele gravide se confruntă cu diverse intervenții medicale forțate în timpul nașterii” (Paragraful N).

Cine se confruntă, în afară de femei, cu „intervenții medicale forțate în timpul nașterii”? Așadar, din două, una. Ori Dacian Ciloș și parlamentarii USR-PLUS nu acceptă că „bărbații transgender” și „persoanele gravide” sunt cu adevărat bărbați, caz în care colegii săi din Renew Europe îl pot acuza ușor de „transfobie” și „discursul urii” și chiar îi pot exclude din gruparea europeană. În cultura woke, să negi această dogmă este o crimă de gândire gravă, care duce la „cancelarea” imediată.

Or dl Dacian Cioloș acceptă că „bărbații transgender” și „persoanele gravide” sunt cu adevărat bărbați, caz în care a votat că bărbații pot să rămână însărcinați și să nască”, notează Cătălin Sturza.

Publicistul afirmă că Dacian Cioloș și partenerii săi obișnuiesc să mute atenția de pe subiectele pe care sunt criticați și pe care nu au curaj să le abordeze frontal.

„Declarațiile dlui Cioloș țin de o tactică des folosită în tabăra domniei sale: mai întâi acești activiști pornesc în ofensivă, fără scrupule, pentru promovarea propriei agenede, care nu are adesea nici o legătură cu problemele reale. Ce prioritate era un act precum raportul Matic, în condițiile în care lumea a fost atât de grav afectată de pandemia Covid, și sunt atâtea probleme economice, sociale, de sănătate ce necesită un răspuns urgent? Apoi, când se confruntă cu critici, tot ei sunt cei care se victimizează. În acest fel, ei mută atenția asupra problemelor reale, învăluindu-le într-un ecran de fum.

Prin aceasta, acești activiști se aseamănă cu cei care doresc să rănească, dar cărora le e frică să lovească direct. Sau care sunt gata să sape gropi și să pună mine atât timp cât nu trebuie să tragă cu pușca sau să se lupte la câmp deschis. G.K. Chesterton a definit, de mult, această tactică drept o „conspirație a lașilor”. Ceea ce nu ne vor spune niciodată acești activiști este ceea ce cred ei, în fapt, sau ceea ce urmăresc ei. Care e obiectivul acestei opoziții furibunde și parșive față de tot ceea ce este adevărat, frumos și bun? Și de ce se ridică ei împotriva lui Dumnezeu prin acuzarea Bisericii și a creștinilor că apără exact Creația lui Dumnezeu?”, a încheiat publicistul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...