luni, mai 20, 2024
ACTUALITATECătălin Sturza pune 7 întrebări pentru Dan Barna

Cătălin Sturza pune 7 întrebări pentru Dan Barna

Dan Barna vrea un nou apartheid social. Dă-i prostului puterea și fascismul iese la iveală.

Pornind de la propunerea lui Dan Barna de a coopta Biserica pentru „un parteneriat pentru vaccinare”, jurnalistul Cătălin Sturza îi propune șapte întrebări la care liderul USR să răspundă.

Iată textul publicat de Sturza pe pagina sa de facebook:

1. Dl Dan Barna este unul dintre liderii grupului care compara, anul trecut, Biserica Ortodoxă Română cu ISIS, în campania „moartea la linguriță”. Cum de își dorește acum o campanie în parteneriat cu o instituție care era comparată, deunăzi, de „influencerii” din tabăra domniei sale cu teroriștii ISIS?
Am scris mai multe despre acea campanie aici.

2. Dl Dan Barna este unul din liderii care boicotau în anul 2018 Referendumul pentru familie, pe motiv că acesta „divizează societatea”. Însă oare actuala campanie la care face referire dl Barna nu este una care divizează societatea? Între băieții aflați „de partea bună” și ceilalți, etichetați îndeobște drept „negaționiști”, „retrograzi” sau chiar „teroriști” (a se vedea și comparația de mai sus cu ISIS)?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

3. Dl Dan Barna este unul dintre liderii grupului care i-a jignit, ani de-a rândul, pe credincioșii ortodocși (dar și pe cei din alte culte religioase) numindu-i „fanatici religioși”, „proști”, „știrbi”, sau „pupători de oase”. Cum de își dorește acum dl Barna un parteneriat cu „retrograzii” și „proștii” din societatea românească?

4. Oare nu ar fi mai rațional ca, în loc să ne lansăm în (noi) scenarii apocaliptice și să speriem (iarăși) oamenii cu privire la „valul 4” să fim un pic mai prudenți și să judecăm lucrurile mai la rece? De exemplu, în România pare că s-a atins imunitatea de grup. Pandemiile virale din istorie se termină cam în doi ani, a se vedea exemplul Gripei Hong Kong din 1968 – acesta e termenul în care se atinge imunitatea de grup. Iar „valul 4” pare că se produce mai degrabă în țările cu un grad mai ridicat, nu mai scăzut de „imunizare”*, a se vedea exemplele UK, Israel, etc. (* folosesc termenul ca să evit cuvântul pentru care sunt sancționate postările).

5. Dacă dl Dan Barna își dorește un parteneriat, atunci el ar trebui să fie unul de pe picior de egalitate. De exemplu, dacă grupul condus de dl Dan Barna crede că educația sexuală comprehensivă și „imunizarea” trebuie să fie obligatorii (lucruri declarate explicit de dl Barna), atunci ar putea să i se sugereze ca și orele de catehizare (inclusiv pentru adulți?) și botezul să fie obligatorii pentru toată lumea. Dacă dl Barna va răspunde (pe bună dreptate) că i se pare de neconceput ca botezul și catehizarea pentru toată lumea să fie olbigatorii, atunci de ce primele ar trebui sau ar putea vreodată să fie obligatorii?

6. Un parteneriat înseamnă un câștig pentru ambele părți – el ar trebui, așadar, să împace ambele perspective. Prin urmare, ar trebui redeschisă discuțiile despre clarificarea căsătoriei despre un bărbat și o femeie la nivelul constituției; despre „educația” cu orientările sexuale „alternative” și cele 284 de genuri, făcută în școli; despre campaniile de linșaj public la adresa unor preoți sau profesori de religie; și despre alte subiecte importante pentru cultele religioase și pentru creștinii asumați.

7. În sfârșit, în anul 2018 cei din grupul dlui Barna strigau sus și tare că nu este treaba Bisericii să se implice în teme civice, politice sau de altă natură care îi depășesc competențele teologice. De ce atunci se cere în prezent cu insistență Bisericii să se implice într-o temă care este extrem de politizată, unde se intersectează interese deloc clare, politice și de marketing, și unde știința medicală este departe de a-și fi spus ultimul cuvânt?

Pentru că dacă dl Dan Barna nu poate răspunde în mod convingător la cele șapte întrebări de mai sus, poate că ar face mai bine să se bazeze pe influencerii „de serviciu” din tabăra domniei sale. Chiar nu înțeleg ce nevoie are de „proști” și de „retrograzi” când știe că poate conta oricând pe susținerea unui Tudor Chirilă?”, încheie Cătălin Sturza.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Lunea asta(acum 2 zile) comuniștii, aflați la putere și în Franța, au votat ca nevaccinații să nu mai poată merge cam niciunde în societate! Dacă cei vaccinați sunt “imuni” atunci de ce le este atât de frică de nevaccinații care și-au asumat liber să nu se vaccineze cu un ser experimental? De ce vor să îi excludă pe nevaccinați din societate? Acesta este un Apartheid medical! Acum câteva luni ziceau că asemenea lucruri sunt “teorii ale conspirației…” Iată-le acum cât se poate de reale și impuse prin legi dictatoriale!
    France passes controversial vaccine passport law https://reclaimthenet.org/france-passes-controversial-vaccine-passport-law/ “French legislators ignored widespread protests and passed a law requiring all residents over the age of 12 to produce COVID-19 vaccine passports to travel, visit a restaurant, and other normal life activities. Opponents to the law have said they will continue protesting.

    The controversial law was passed on Monday, following an all-night session involving both houses of the French legislature. From August, all adults will have to follow the new vaccine passport rules, which will extend to kids as young as 12 by the end of September.”

  2. Video: La Congresul USR (n.n. Uniunea Sovietică în România) vor participa doar vaccinații – Dan Barna a anunţat că Biroul Politic (n.n. COMITETUL CENTRAL) al USsR PLUS a decis, luni, ca toţi delegaţii care vor participa la Congresul formaţiunii unde va fi aleasă conducerea partidului, trebuie să fie vaccinaţi. În caz contrar ei nu vor putea vota nici măcar online, fiind înlocuiţi de supleanţi. https://www.stiripesurse.ro/video-dan-barna-si-dacian-ciolos-nu-vor-sa-fie-votati-de-nevaccinati-la-congresul-usr-plus-vor-part_1913689.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE