ACTUALITATECătălin Sturza: Omenirii nu-i va lua mai mult de câteva minute să...

Cătălin Sturza: Omenirii nu-i va lua mai mult de câteva minute să se întoarcă la obiceiurile și dependențele înrădăcinate din social media

Scriitorul și editorialistul Cătălin Sturza a publicat un text pe Facebook despre dependența noastră de rețelele sociale de pe internet, precum Facebook, Instagram, WhatsApp etc., platforme care au cedat luni seara pentru câteva ore.

„Ieri pentru câteva ore a fost liniște. Oamenii începuseră să se resemneze și să se gândească: în sfârșit vom pune mâna pe telefon și ne vom suna rudele cu care nu am mai vorbit de ani de zile.

În sfârșit ne vom vedea cu prietenii la bere și vom purta discuții fără să ne dăm block reciproc la cea mai mică neînțelegere. În sfârșit vom citi cărțile acelea care așteaptă de ani de zile să fie citite. În sfârșit vom ieși din modul „justițiar social online” și nu vom mai petrece șapte ore pe zi corectându-i pe toți cei care greșesc pe Internet.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Și când ajunseserăm să sperăm că în lume ar putea fi, printr-o minune, liniște și pace, dezastrul s-a produs. Fb și Insta și-au revenit.

Cercetătorii britanici au publicat deja un studiu amplu care arată că omenirii nu-i va lua mai mult de câteva minute să se întoarcă la obiceiurile și dependențele înrădăcinate din social media. Și că polarizarea și diviziunea socială își vor continua nestingherite lucrarea întru alterarea oricărei posibilități de comunicare între oameni și disoluția întregii civilizații.

„Un moment trist pentru omenire. Dar în curând voi aduna iarăși câteva zeci de like-uri și comentarii, așa că viața merge înainte”, e gândul în care s-au unit, însă doar pentru câteva secunde, dis de dimineață, toate națiile, genurile, orientările și speciile cugetătoare ale planetei.”, scrie Cătălin Sturza.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...