ACTUALITATECătălin Sturza, despre cele 120 de milioane de doze de vaccin cumpărate...

Cătălin Sturza, despre cele 120 de milioane de doze de vaccin cumpărate de Guvern: Bani care ar putea și ar trebui cheltuiți pentru lucruri mult mai vitale și mai benefice pentru sănătatea noastră

Scriitorul și editorialistul Cătălin Sturza a publicat pe Facebook un articol în care critică achiziția Statului Român a 120 de milioane de doze de vaccin, care ar fi costat aproximativ 2 miliarde și jumătate de euro, din bani publici.

Domnul Sturza sugerează că s-ar fi putut face mult mai multe lucruri practice, necesare, cu acei bani, având în vedere că populația țării este de aproximativ 17-18 milioane de locuitori, iar de vaccinare ar  putea beneficia maximum 10-12 milioane.

„Ce ne spune despre România scandalul celor 120 de milioane de doze?

Așadar, e oficial. România a cumpărat 120 de milioane de doze de «imunizare». La o populație de 18 milioane, dintre care probabil maxim 10-12 milioane ar putea beneficia în mod real*. La 20 de euro/doza, asta înseamnă 2 miliarde și jumătate de euro, din banii publici. (Realitatea)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Să adăugăm la asta și fonduri de 15.000.000 RON – sau 3 milioane de euro – pentru „loteria imunizării”. Fonduri și ele din banii publici, adică tot ai contribuabilului român. Mesajul fiind poate acela că românii sunt obișnuiți să „bage la păcănele” și că „păcănelele” sunt cea mai bună cale de convingere? (HotNews)

Între timp, se confirmă faptul că statul nu mai asigură medicamente pentru cei infectați cu Covid. (National.ro)

Am primit în ultimele zile relatări din multe părți, inclusiv medici, care mi-au scris că spitalele au rămas fără medicamente și provizii sanitare de bază. (Link)

Și ni se spune iar și iar că nu sunt bani pentru subvenții pentru populație, în această iarnă, la energie electrică, la gaze sau la încălzirea locuinței. Că aceste facturi uriașe îi vor îngropa pe români și mai mult în „sărăcie energetică”. Și că patru din zece români nu vor avea bani de căldură la iarnă. (Replica)

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Așadar, au fost cumpărate doze pentru cinci Românii, pentru vreo două generații. Doze care până la urmă vor fi donate pentru țări „sărace și din lumea a treia”, precum Coreea de Sud.
De cum arată spitalele în aceste zile și de ce se întâmplă acolo, nu mai vorbesc.

Sau de cum arată multe dintre școlile cu „WC în curte”. De autostrăzi mai are sens să ne întrebăm? Apropo, cu 2 miliarde și jumătate de euro se făcea autostrada Moldovei, cap-coadă.

Iar dacă românii se vor îmbolnăvi pe capete din cauza frigului din locuințe la iarnă, unde vor ajunge ei, dacă nu tot în spitalele fără medicamente și echipamente sanitare? Și cu locuri tot mai puține la ATI?

Desigur, vina va fi a celor care nu s-au repezit la cea de-a șaptea sau a zecea doză (că ajung de zece ori pentru toată lumea acum). Cu toate că vedem cum tot mai multe VIP-uri «dublu imunizate» sunt internate în stare gravă la spital zilele acestea, iar unele dintre aceste vedete ne spun că saloanele sunt pline de persoane «full imunizate». (R3media)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Și mulți se întreabă dacă e rațional să vorbești obsesiv doar despre «imunizare», să arunci toți banii pe același «pariu» (sic!). Și să nu pui nici un fel de accent pe tratamentul timpuriu (există deja sute de studii publicate în acest sens), pe prudență (evitarea aglomerațiilor gen festivaluri cu sute de mii de oameni) sau pe prevenție (mișcare în aer liber, soare, vitaminizare).

Să nu te intereseze ce se întâmplă cu sistemul medical și de ce mor oamenii pe capete în spitalele din România. Și peste toate acestea să îngrozești și dezbini în continuu oamenii, prin campanii mediatice foarte costisitoare, multe pe bani publici.

Bani care ar putea și ar trebui cheltuiți pentru lucruri mult mai vitale și mai benefice pentru sănătatea noastră (și fizică, și psihică) a tuturor.

*Excluzând copiii, unde multe studii arată că aceasta chiar nu e necesară, și raportul risc-beneficiu nu o justifică. O argumentare detaliată aici.”, scrie Cătălin Sturza.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...