miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATECapitala României va fi gazda reuniunii miniștrilor de Externe ai statelor NATO....

Capitala României va fi gazda reuniunii miniștrilor de Externe ai statelor NATO. Vor participa și Republica Moldova, Georgia, Finlanda, Suedia, Bosnia și Ucraina

Reuniunea miniștrilor de Externe ai statelor membre NATO, care va avea loc în perioada 29-30 noiembrie, se va desfășura la București. Pe lângă subiectul evoluției războiului din Ucraina, alte teme care se vor discuta vor fi recentul atentat terorist de la Istanbul și incidentul exploziei rachetei în Polonia, informează G4Media.

Ambasadorul României la NATO, Dan Neculăescu, a precizat că tocmai faptul că România și-a asumat găzduirea acestui summit ministerial, arată de fapt susținerea pe care statul român o oferă cauzei Ucrainei.

„Este extrem de important în actualul context de securitate foarte fragil, generat de invazia Rusiei împotriva Ucrainei. Al treilea element pe care vreau să îl menţionez este acela că România a fost de la început un susţinător al integrităţii teritoriale şi al suveranităţii Ucrainei, lucru recunoscut de către toţi Aliaţii, iar faptul că această reuniune are loc în România evidenţiază inclusiv acest sprijin pe care România îl acordă Ucrainei”, a declarat Dan Neculăescu.

De asemenea, același Dan Neculăescu a subliniat faptul că organizarea de către țara noastră a acestei întâlniri are o importanță foarte mare atât pentru alianță în sine, cât și pentru România, fiind un bun prilej ca România să își îmbunătățească imaginea internațională.

„În consecinţă, deciziile pe care le aşteptăm la această Ministerială şi care în prezent se discută la nivelul Alianţei sunt foarte importante pe tot acest drum de transformare a NATO, de creştere a securităţii flancului estic şi de adaptare la noile realităţi de securitate, în care Rusia este cel mai important risc de securitate la adresa NATO şi a securităţii euroatlantice”, a mai opinat ambasadorul României la NATO.

Amintim faptul că reuniunea miniştrilor de externe din zilele de 29 și 30 noiembrie este prima de acest fel organizată în Romania. Ea va cuprinde patru sesiuni centrate pe punerea în aplicare a deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, războiul ruso-ucrainean, securitatea energetică şi parteneri.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • SUBIECTE FIERBINȚI
  • NATO

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate