miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATECandidatul democrat Joe Biden promite drepturi pentru minoritățile sexuale LGBT, în primele...

Candidatul democrat Joe Biden promite drepturi pentru minoritățile sexuale LGBT, în primele 100 de zile la Casa Albă

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, promite că va promulga legea privind drepturile comunității LGBT în primele 100 de zile de preşedinţie, dacă va câştiga alegerile din 3 noiembrie, relatează Agenția Reuters, citată de Agerpres.

„Voi face din adoptarea Legii Egalităţii o prioritate de vârf în primele mele 100 de zile, prioritate căreia Donald Trump i se opune”, a subliniat Joe Biden în interviul acordat pentru Philadelphia Gay News, potrivit sursei citate.

Joe Biden, care a susţinut ferm drepturile persoanelor LGBTI şi ca vicepreşedinte în timpul lui Barack Obama (2009-2017), s-a angajat de asemenea să promoveze drepturile acestei comunităţi pe plan internaţional, punând egalitatea lor în centrul diplomaţiei SUA, în cazul în care va deveni preşedinte.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Pe de altă parte, administraţia Trump se opune Legii Egalităţii, afirmând că aceasta ar „submina drepturile parentale şi libertatea de conştiinţă”. Totuși, potrivit sursei citate, campania lui Trump sublinit că Trump a fost primul candidat republican la preşedinţie care a evocat drepturile LGBTI, în discursul de acceptare a candidaturii din 2016, şi a numit astfel de persoane în justiţie şi în cabinetul său.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE