ACTUALITATECandidatul democrat Joe Biden promite drepturi pentru minoritățile sexuale LGBT, în primele...

Candidatul democrat Joe Biden promite drepturi pentru minoritățile sexuale LGBT, în primele 100 de zile la Casa Albă

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, promite că va promulga legea privind drepturile comunității LGBT în primele 100 de zile de preşedinţie, dacă va câştiga alegerile din 3 noiembrie, relatează Agenția Reuters, citată de Agerpres.

„Voi face din adoptarea Legii Egalităţii o prioritate de vârf în primele mele 100 de zile, prioritate căreia Donald Trump i se opune”, a subliniat Joe Biden în interviul acordat pentru Philadelphia Gay News, potrivit sursei citate.

Joe Biden, care a susţinut ferm drepturile persoanelor LGBTI şi ca vicepreşedinte în timpul lui Barack Obama (2009-2017), s-a angajat de asemenea să promoveze drepturile acestei comunităţi pe plan internaţional, punând egalitatea lor în centrul diplomaţiei SUA, în cazul în care va deveni preşedinte.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Pe de altă parte, administraţia Trump se opune Legii Egalităţii, afirmând că aceasta ar „submina drepturile parentale şi libertatea de conştiinţă”. Totuși, potrivit sursei citate, campania lui Trump sublinit că Trump a fost primul candidat republican la preşedinţie care a evocat drepturile LGBTI, în discursul de acceptare a candidaturii din 2016, şi a numit astfel de persoane în justiţie şi în cabinetul său.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...