luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATECând se întâlnesc ideologiile. „Cercetătorii” spun că încălzirea globală adâncește decalajul de...

Când se întâlnesc ideologiile. „Cercetătorii” spun că încălzirea globală adâncește decalajul de gen. Femeile vor duce greul

Inevitabilul s-a produs și „cercetătorii” tocmai au descoperit o relație cauzală între încălzirea globală și inegalitățile de gen.

Astfel, cercetătorii avertizează că femeile vor duce greul încălzirii climei, în contextul în care valurile de căldură tot mai frecvente reprezintă o ameninţare din ce în mai mare pentru munca, veniturile şi vieţile lor.

Potrivit unui studiu realizat de organizaţia Adrienne Arsht-Rockefeller Foundation Resilience Center, efectele arşiţei sunt în mod disproporţionat periculoase şi costisitoare pentru femei, fie acasă, fie la locul de muncă, notează Agerpres.

„Căldura extremă le agresează pe femei în tăcere, dar profund la nivel mondial’, a subliniat Kathy Baughman McLeod, directoarea Arsht-Rock.

Conform raportului, arşiţa generează pentru femei „o povară dublă”. Femeile nu sunt doar mai susceptibile fizic să fie afectate de căldură, dar se aşteaptă, de asemenea, în mod disproporţionat din partea lor să aibă grijă de toţi ceilalţi care se îmbolnăvesc din cauza căldurii, indiferent dacă este vorba de îngrijire plătită sau neplătită.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

  1. Fundatia Rockefeller si studiile stiintifice….”vaca si baletul!” . Fac si eu o fundatie fara sa am nici un specialist si pot publica diverse studii daca sunt in contextul actual. Si mai iau si bani de la banii publici. Lume bolnava!

  2. Ideologia tâmpește oamenii…

    deci o femeie casnică moare in casă de cald, in schimb fermierii, muncitorii pe șantiere și in siderurgie nu pățesc nimic….

    PPorcăria asta nu este decât un intersecționalism ideologic care vrea să fuzioneze ecologia cu feminismul să crească puterea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate