vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATECancelarul german promite că NATO nu va risca escaladarea conflictului printr-o intervenție...

Cancelarul german promite că NATO nu va risca escaladarea conflictului printr-o intervenție militară în Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a reiterat joi refuzul NATO de a interveni militar în Ucraina, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut într-un discurs adresat parlamentului de la Berlin mai mult ajutor pentru ca țara sa să se apere în fața Federației Ruse, transmite agenția DPA, citată de Agerpres.

Scholz i-a mulțumit lui Zelenski pentru „cuvintele impresionante” rostite mai devreme în fața germanilor. „Dar mai este un lucru care trebuie spus clar: NATO nu va interveni militar în acest război”, a punctat cancelarul german, la o conferință de presă alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Șeful organizației militare euro-atlantice a reafirmat ceea ce a spus cancelarul german, subliniind importanța neimplicării militare a NATO în conflictul din apropierea Flancului Estic.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Este responsabilitatea noastră să evităm o escaladare a conflictului, care ar fi încă și mai dureroasă și ar cauza încă și mai mulți morți, mai multe distrugeri și suferințe”, a spus Stoltenberg, potrivit agenției EFE.

Polonia a făcut o cerere de trimitere a unor trupe ale NATO în Ucraina, în cadrul unei misiuni de pace care să asigure evacuarea populației civile prin coridoare umanitare din zonele unde se duc lupte între trupele ucrainene și cele ruse. Aceasta a fost respinsă de conducerea alianței.

Odată ce militarii NATO ar ajunge în Ucraina, „nu se va mai putea face diferența între ceea ce este o misiune de salvare, umanitară, și ceea ce este o misiune de luptă”, a explicat purtătorul de cuvânt al lui Scholz, care a exprimat refuzul Berlinului de a susține o astfel de misiune.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Directorul departamentului America de Nord din MAE rus, Alexander Darciev, a declarat că Federația Rusă este pregătită pentru un dialog onest, bazat pe respect reciproc, cu Statele Unite ale Americii.

„Suntem deschiși pentru un dialog onest și bazat pe respect reciproc, în aceeași măsură în care și Statele Unite vor fi pregătite pentru el. Probabil, ar fi bine să reamintim principiul uitat care a funcționat în timpul Războiului Rece, coexistența pașnică, deși ne separă valori și idealuri, acestea nu trebuie impuse celuilalt. Și proverbiala «ordine bazată pe reguli» împreună cu normele «progresiste» ce resping principiile morale tradiționale de asemenea nu trebuie să ne fie impuse.

Dacă plecăm de la această abordare a bazei relațiilor bilaterale în lumina responsabilității speciale a Rusiei și SUA pentru soarta lumii ca superputeri nucleare, rămânem încrezători că normalizarea relațiilor între țările noastre va reveni. Dar, desigur, aceasta necesită o mișcare reciprocă a ambelor părți. Aș dori să reiterez că suntem pregătiți pentru o asemenea reciprocitate”, a declarat oficialul rus, la începutul lunii martie.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE