OPINIICampania de vaccinare pe glob - trei maniere de abordare:

Campania de vaccinare pe glob – trei maniere de abordare:

A. Metoda executorie (nord-coreeano-chinezească).

Tot ce e bine e permis, iar tot ce e permis e obligatoriu. Partidul știe mai bine, partidul nu greșește niciodată. Dragi tovarăși, vă rugăm să vă încolonați cu mânecile suflecate și să treceți pe la dispensarul din sat. Pac, pac! Gata! Hai, mișcați-vă! Mai repede acolo în spate! Ridicați-vă certificatul și rația de orez de la ghișeul numărul doi, la parter. Următorul!
Rezultat: Nu există proteste, nu există obiecții. Toata lumea zâmbește la camera de luat vederi. Rata de vaccinare este de 150% sau cât are chef partidul să raporteze. Fericire și sănătate maximă.

B. Maniera scientistă (macronist-trudoist-arafatistă, faucistă și anti-imperialistă)

Noi ne luăm după știință, pentru că știința are mereu dreptate. Iar ce zice știința numai noi știm cu adevărat. Noi, autoritățile, nu medicii! (mai ales nu rebelii ăia care nu vor să se vaccineze!). Noi vă vrem binele, iar voi sunteți obligați să vă supuneți. Da, știm că nu e legal, nu e constituțional, dar cui îi pasă? Sănătatea e mai importantă ca orice, atât de importantă încât dacă nu vă vaccinați de N ori vă lăsăm să crăpați. Ori de foame, ori de boală. Whatever comes first!

Și pașapoarte! Și sanctiuni. Și tăieri de salarii. Drepturile sunt condiționate. Cei ce nu vor să fie sănătoși după rețeta de la Pfizer nu merită să fie liberi. Ce dacă penalizăm 20- 50% din populație? Stiința trebuie să triumfe, chiar cu ajutorul poliției!
Rezultat: Populație divizată – o parte o urăște pe cealaltă. O parte se teme de virus, cealaltă de vaccin (rata de vaccinare nici nu mai contează – pe la unii e 30%, la alții 80%). Doar influențerii și mass media prosperă – au mereu subiecte de scandal și au pe cine să înjure.

C. Maniera persuasiv-politicoasă (floridiană).

Statul oferă și recomandă vaccinarea, dar nu este nimeni obligat. Legile interzic actele medicale forțate. Decizia personală este respectată. Nu este nimeni amenințat cu pierderea jobului. Nu este nimeni ridiculizat dacă alege altfel. Mesajele autorităților sunt politicoase și calde. Măștile sunt recomandate, dar nu obligatorii. (Lockdown? Ce e aia?) Rezultat: rată de vaccinare ridicată, pace socială (cel puțin până la viitoarele alegeri).

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. aveti dreptate. Romania a ales ce a avut si in istorie: experimentul Pitesti. asta incearca tradatorii de neam si de Tara sa ridice acum. de fapt, impropriu spus tradatori …ca sa fi tradator trebuie sa fi fost roman. aceste jeguri, nu sunt , nu au fost niciodata romani, ci indivizi apatrizi in suflet naimiti sau santajati cu usurinta de serviciile de spionaj care distrug Romania de 31 de ani. acum doar ii vedem iesind precum paduchii in frunte. ei au fost dintotdeauna acolo, in umbra asteptand ordinul „extern”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...