luni, mai 20, 2024
ȘTIRICamera Deputaților a votat pentru desființarea Secției Speciale

Camera Deputaților a votat pentru desființarea Secției Speciale

ACTUALIZARE 16:50 Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru desființarea Secției speciale, cu 171 de voturi „pentru” și 136 de voturi „împotrivă”.

Proiectul a fost adoptat însă cu amendamentul potrivit căruia magistrații pot fi trimiși în judecată doar cu avizul CSM.

„Mergem la Senat, unde suntem deschiși să găsim o formulă și mai echilibrată”, a declarat liderul USR, Dan Barna, după vot.

Camera Deputaților este prima cameră sesizată. Forul decizional este Senatul

ȘTIREA INIȚIALĂ

Deputații dezbat și votează miercuri proiectul de lege privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ), cunoscută ca Secția Specială.

Camera Deputaților este primul for legislativ sesizat cu acest proiect, votul final urmând să fie dat în Senat, informează Mediafax.

Ministrul Justiției, Stelian Ion (USR), a considerat înființarea SIIJ drept o mare eroare, „o rușine”. El a spus că este esențial ca nimeni să nu se atingă de „competența DNA”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Înființarea acestei Secții Speciale a fost o mare eroare. Consider că e o rușine. (…) Dincolo de câteva anchete targhetate pe magistrații curajoși care au criticat Legile Justiției sau au îndrăznit să se ia în piept cu corupția nu avem niciun fel de rezultate.

De aceea este foarte important să privim adevărul în față. Am asumat pe bază de argumente, nu pe bază de emoție, desființarea Secției Speciale. Ne dorim o soluție legislativă echilibrată. Pentru noi era cea pe care am trimis-o în Parlament, fără alte prevederi speciale.

Sub nicio formă nu vom admite ideea ca aceste dosare să nu fie anchetate de DNA. Miza acestei Secții a fost aceea ca printr-un sistem ingenios dar parșiv să fie atrase spre Secția Specială dosare de corupție. Și lucrul ăsta s-a întâmplat. E esențial să nu se atingă nimeni de competența DNA”, a spus ministrul.

„Guvernul susține varianta în forma inițială trimisă în Parlament, e la latitudinea dvs cum veți vota, cert este că această Secție Specială trebuie desființată”, a conchis Stelian Ion.

Liberalul Ioan Cupșa a anunțat că el și colegii săi vor vota pentru desființare.

„După 4 ani se întâmplă să ne încununăm cu succes eforturile pe care le-am făcut”. Același lucru îl vor face și cei de la UDMR.

Membrii partidului AUR au anunțat că se opun desființării SIIJ.

„După 1990 erau niște indivizi prin țara asta care doreau să dărâme această clădire pentru că, vezi Doamne, era construită pe vremea lui Ceaușescu. Așa și cu aceste comisii (sic!). Vine altul la putere o desființează. (…)

Totul se face la comandă, se votează după cum e trasată agenda celor de la guvernare. Dacă vrem să facem Justiție în țara asta, să facem în așa fel încât să fie pentru toți. Haideți să facem într-un fel și să corectăm și DNA-ul (…)

Curățarea DNA-ului de lepre nu s-a făcut și nici nu se vrea să se facă, pentru că DNA-ul este folosit ca armă politică. Ați mai auzit ceva de DNA de când a plecat Codruța Kovesi? Nimic nu mai face DNA-ul. N-ați mai auzit și nu veți mai auzi până nu se scapă de acest SIIJ, după care o să înceapă jihadul”, a spus deputatul AUR.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Am dat Judecătorii care mia judecat dosarul de pensionare din Galați nr 8926/121/2012 și deci aștept de 9 ani și la CEDO degeaba mi sa respins abuziv și de 2 ani și 6 luni aștept la SIIJ și văd că aici sunt doar judecate dosare care nu sunt implicați psd .Că la mine mam judecat cu Casa de Pensii Galați care intenționat au blocat pe cei care aveau dreptul la pensie și au scos pe cei care nu au avut Grupe de muncă eliberînduse ilegal fals deci dar cu știrea Casei de Pensii și Ministerul Muncii din anii 2000în coace au scos de la fostul Combinat din Galați și DE CE ȘI JUSTIȚIEA SA DAT CU EI ?Cum să mi se ascundă din dosar dovezile și leam dat un CD cu legile din acel timp luate de NET și le am ca legea 19 ACTUALIZATĂ ÎN 2010 să nu fie nici acuma pe NET din 2015 de cînd au luat Monitorul Oficial psd la guvernul lor HOȚ .Și tot ei corup toți judecătorii din lume și cei ai noștrii trimiși prin lume ascund dovezile .LĂSAȚI SECȚIEA DE INVESTIGARE A INFRACȚIUNILOR ȘI INFRACTORILOR DIN JUSTIȚIE .NIMENI NUI MAI PRESUS DE LEGE .Dacă o mai țineți așa cu justițiea prin Europa ne exclude ei că nu suntem evoluați .TOT BABUINI AM RĂMAS HOȚI PRECUM BABUINII .AM ÎN PAGINA MEA DE FACEBOOK DOVEZILE CUM A CORUPT psd PE CEI DE LA DREPTURILE OMULUI DIN LUME ȘI DE LA CEDO ȘI GENEVA CEI CE ERAU DE LA ONU .ȘI VĂ MIRAȚI De CLIMĂ TOȚI HOȚII ZIC CĂ A LUATO RAZNA CLIMA . NU VEDEȚI CĂ OAMENII AU LUATO RAZNA ???

  2. Asta ar însemna ca Magistrații să nu fie trași la răspundere .Deci cum rămîne cu textul din Constituție ,,NIMENI NUI MAI PRESUS DE LEGE .DAR VOI DEPUTAȚII LUAȚI DECIZIEA ȘI REDUCEȚI LA O SINGURĂ CAMERĂ ȘI DOAR 300 ALEȘI CĂ SA VALIDAT REFERENDUMUL ȘI DECI CONSTITUȚIEA ESTE ÎNCÎLCATĂ DE PARLAMENT.. .CSM NUMEȘTE PESTE TOT FĂRĂ AMESTECUL POLITICULUI .AȘA POLITICIENII FURĂ JUSTIȚIEA ESTE CU EI ȘI UNDE VOM AJUNGE ?AȘA CUM ESTE ACUMA ESTE STAT MAFIOT .Poate o altă boală va veni mai cu succes pentru ai lua pe toți nedrepții .Aici e treaba DIVINITĂȚII .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE