miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATECamera Deputaților a adoptat legea de instituire a Zilei Solidarității şi prieteniei...

Camera Deputaților a adoptat legea de instituire a Zilei Solidarității şi prieteniei dintre România şi Statul Israel. Steagul evreiesc se va arbora la Președinție, Parlament și Guvern

Camera Deputaților a adoptat, ca for decizional, proiectul de lege care instituie Ziua Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel, informează News.ro.

Această „zi” va fi sărbătorită pe 14 mai. Potrivit proiectului, în scopul marcării Zilei solidarităţii şi prieteniei dintre România şi Statul Israel, se organizează, la nivel naţional sau local, după caz, activităţi din sfera diplomaţiei publice, culturii şi educaţiei care să ilustreze solidaritatea româno-israeliană, scrie News.ro.

Cu prilejul Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel pot fi organizate activităţi diplomatice, politice, culturale, sociale şi artistice şi pot fi difuzate, prin mijloace de informare în masă, materiale care vizează istoria şi promovarea relaţiilor bilaterale româno-israeliene. La data de 14 mai a fiecărui an, Administraţia Prezidenţială, Parlamentul şi Guvernul vor lua măsurile necesare pentru arborarea drapelului Statului Israel, alături de cel al României”, arată propunerea de lege.

Parlamentul va lua măsurile necesare pentru a marca, printr-un moment solemn la începutul şedinţei parlamentare din ziua de 14 mai a fiecărui an sau, atunci când Parlamentul nu se reuneşte la această dată, cu ocazia şedinţei parlamentare din imediata proximitate temporală a acestei date, semnificaţia acestei zile, mai prevede proiectul.

„Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, misiunile diplomatice ale României în Statul Israel, precum şi în alte state sau aflate pe lângă organizaţii internaţionale – Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite, Delegaţia Permanentă a României la NATO, Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă UE – pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a evenimentelor dedicate, în limita alocărilor bugetare aprobate. Unităţile de învăţământ, unităţile de cult, centrele comunitare, instituţiile culturale, precum şi reprezentanţele diplomatice ale României sunt invitate să participe la acţiuni de promovare a Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel”, precizează sursa citată.

Pe 11 martie, Senatul a adoptat proiectul, ca prim for sesizat, iar votul Camerei a fost decizional. Astfel, legea merge la promulgare.

Istoria Evreilor

În context, merită reamintit că elevii din clasele a XI-a și a XII-a vor învăța materia „Istoria evreilor, holocaustul”, după acest manual.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. La ce prosti sunt romanii nu își dau seama că aur este un partid politic reacționar Zionist putinist trumpist pe linia lui Benjamin Netanyahu .

  2. Camera Derutaților a adoptat legea de instituire a Zilei Solidarității şi prieteniei dintre România şi Statul Israel.
    Asta e spusă pentru prostime!
    Corect ar fi:
    Ziua Slugărniciei coloniei Securistan față de statul Sionist Israel.

  3. Dar în Israel se arborează steagul României pe 14 mai, parlamentul lor va face ceva special legat de România în fiecare an pe 14 mai? Sau prietenia este unilaterală?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE